December 29, 2015

Alhamdulillah..

Alhamdulillah Qaseh dah keluar ward tapi dengan bekalan ubat untuk kuatkan paru-paru selama sebulan. Mama pula yang dah selsema dan sakit kepala.

Badan masih terasa penat, rasa nak tidur. Sehari dua dihospital, Qaseh masih lemah namun masuk hari ketiga dengan nebulizer selang 4 jam dan antibiotik setiap 8 jam benar-benar buat mama semput..semput layan karenah dia.

Anak kecil yang tak kecil sangat ni, tiada perasaan takut dengan nurse dan doktor. Dia selamba aje menegur doctor "hi", bila dapat keluar dari bilik, jadi " busy body" di kaunter nurse "buat apa tu..nak tengok" uwaaaaa tepuk dahi mama!

Jom layan pic Qaseh..

Terpadam Komen dari Mussyida Sofea

Huhuhuuu mama tertekan comment yang sepatutnya mama publish tapi TERDELETE..niat nak copy no phone huhuu..

Mama minta maaf tak sengaja tapi kalau tak salah mama, yg tinggalkan comment tu nama Mussyida Sofea..lebih kurang mcm tu..hope dia baca entry ni..

December 22, 2015

Bercuti di Hospital

Bercuti di hospital dengan Qaseh..percutian di hotel 3 bintang. Mungkin menahan kerinduan hampir seminggu kena berpisah dengan mama.

Panas, pernafasan yang tersangat laju buat mama susah hati tambahan pula tokayah pun dah warded sehari sebelum tu gara gara tekanan darah naik.

Masa di ER, doctor kata Qaseh kena Acute Pharyngitis dan bila kena warded doctor pakar kata Qaseh kena Pneumonia dan terus Xray serta start antibiotik dan ubat lain termasuk demam.

Harap Qaseh cepat sembuh. Amin.

Warded  : 20/12/2015
Hospital : Columbia Asia Taiping

December 18, 2015

Qaseh Kekasih

Hari bersama si kecil yang dah besar ni, kekadang sangat havoc dengan keletah dia, dengan mood kejap ok kejap tak..tapi sangat sunyi bila dia tidur. Bila dah tidur, rasa eeeee nak kacau dia.

December 4, 2015

Hampir Ke Penghujung

Kesibukkan dengan hal2 dunia dan segalanya dalan sedar dan tidak sedar hampir ke penghujung tahun.

Mama masih lagi under Project Team di Shah Alam. Project dah selesai kalau diikutkan tapi belum boleh dimaktubkan, fasa terakhir untuk cuci cuci, betulkan apa yang perlu dibetulkan.  Kalau ikut surat offer dari HR, attachement mama dengan projek akan berakhir pada bulan 3 tahun depan. Bila berakhir, mama kena kembali pada office mama di KL.

Setiap masa berlalu, tidak pernah sekali ingatan mama pada papa dan mia luput. Kekadang rasa mereka ada berhampiran mama.

Qaseh, si anak kecil yang makin keletah. Saat ini, Qaseh di Perak dengan maktok, gara2 mama kena kerja sabtu dan ahad. Rindu sungguh pada dia.

Allah, rahmatilah kami semua dengan kasih sayang dan rahmatMu. Amin

Popular Posts