May 12, 2010

Bila Hati Berbicara tentang..

salam..

Minggu lepas, minggu yang paling busy untuk aku. Uhhh penat giler. Hubby masuk hospital Sg. Buloh, stayed sampai seminggu for his carbuncle operation..sian dia..sedih gak tengok tapi nak tukar, nak ganti sakit dia mmg tak boleh, klu boleh lama dah aku mintak..ngeri betul nak tengok bekas operation dia..tangan kedua belah dah mmg bengkak membiru gara-gara ambik darah, masuk ubat, masuk air..huhuhhu dia pun mcm dah redha je..bila nurse dtg, tadah je tangan and lengan dia..after operation, sambung pula dyalisis...sakitnnya.

Seminggu di Sg. Buloh hospital, ingatkan boleh discharge, seronok hubby cuma seketika, kena pulak transfer ke Selayang Hospital..uwaaaaa lagi jauh wey!!!naik ambulan lagi..kat Selayang treatment for his kidney problem..peringkt akhir problem, so by hook or by crook, tetap kena dialisis seumur hidup..ada ke patut, one doctor tu bila nampak hubby terus kata," i thought you dah tak ada" cis!!!! ayat tak ingat..nasib baik aku ni penat, mengantuk semua ada, klu tak, mmg naya je kena report..

Dalam minggu ni, sehari aje aku pergi kerja..merempit dgn cousin..thanks yeah..thanks ain and eka coz' bersusah payah untuk we all, tak terbalas budi..hubby discharge petang semalam but complete documentation siap hampir pukul 8.30pm..tu pun semua benda aku kena ingatkan pada nurse..anyway Selamat Menyambut Hari Jururawat!!!

Malam tadi, first time dlm bulan ni hubby tidur kat rumah..tapi masih terkial-kial nak cari tune tidur..lastly tak tahan dgn keadaan yg tak selesa,, hubby tidur di sofa..siap pesan kat aku tidur dlm bilik...ishhhh camner lah aku nak tidur lena dlm bilik bila dia tidur kat sofa..lastly aku pun tidur kat depan sofa...bentang toto...fuh!!!tak sedar langsung bila tidur..sedar2 jam dah berlagu hantu hehhee..

Pagi ni sampai awal kat Hospital Selayang sebab nak parking keter..hospital punyalah besar, parking sekangkang kera!! jenuh nak berebut..padahal appointment kul 11.00am tapi dah sampai kul 7am..imagine la..sekarang hubby masih lagi dialisis and aku masih setia menanti..

May 4, 2010

Minggu Birthday

Hati berbicara lagi..

Minggu lepas ari yang paling busy dan memenatkan untuk aku kerana en.suami yang tak sihat..akhirnya warded juga di hospital, dan aku tetap jadi peneman dia yang paling setia..sedih gak tengok dia sakit tapi itulah, Dugaan..

Happy Birthday to me..happy birthday to me..happy birthday to me..happy birthday to me..huhuuuuuu aku sambut birthday kat ward hospital la pulak..umphhhh sedih gak..nasib baik suami yang sakit still ingat nak ucapkan birthday wish walaupun tak ada hadiah untuk aku..

Hati jadi tak menentu bila suami sakit..bila suami dengan enggan menerima kata-kata isteri..uhhh..jiwa jadi penat..perasaan jadi marah..marah bukan sebab benci tapi marah sebab sayang namun itulah kita manusia..yang sememangnya tak sempurna..akhirnya keadaan kecemasan memaksa langkah yang selama ini diabaikan terpaksa juga di beri perhatian..dialisis!!

Yeah, kala keputusan diambil, aku jadi begitu sedih..kesiannya suami terpaksa menanggung segala kesakitan..terima kasih pada keluarga ku, teman-temanku..pada teman-teman suami yang sentiasa memberi sokongan dan bantuan di kala aku dan suami begitu sibuk di hospital..

May 3, 2010

Tentang..Masuk Hospital

Salam..

Minggu yang terlalu busy..busy dengan segala macam hal..uh!! berat betul busy aku ni. Khamis lepas 29/04/2010, mr.hubby kesayangan kena warded..argggg kesiannya dia. Sedih aku dibuatnya..berat sungguh kesakitan yang terpaksa suami ku tanggung..andai dapat sakitnya aku ambil alangkah bagus..

Saat ini, hubby dah start dengan dialisis buah pinggang..aduh!! tak sampai hati aku melihat dia menanggung kesakitan berlipat ganda..aduhai suami, tabahlah hadapi dugaan ini..kerna hanya yang terpilih sahaja akan menerima ujian dan dugaan dari Allah. Saat aku menaip kata tanpa biaca, en.suami sedang tidur dalam kesakitan di hospital..badan yang lemah, sakit belakang dan tiub dialisis di kaki..uhhhh sedihnya aku..Ya Allah, Engkau berikanlah kekuatan pada kami untuk mengharungi semua ini..

Untuk pertama kalinya, aku sambut birthday dihospital...uwaaaa..tapi aku tak kisah janji suami ku cepat sihat..thanks kengkawan sebab sentiasa bagi support

Popular Posts