June 27, 2010

Tentang Outing..Baby Kecil

Hati meronta-ronta untuk menulis..mencoret kata-kata tapi apakan daya hari ku sentiasa sibuk..sibuk dengan pelbagai perkara yang perlu di selesaikan..bila telah selesai pula, mata telah mengantuk..akhirnya jarang aku berpeluang untuk mencoret kata hati ini.


Semalam ada aktiviti sosial..office outing kat Agrotek Garden Resort, Ulu Langat. Cantik tempat tu, seronok bila berkumpul dengan officemate dan family masing-masing..Aku? masih berdua lagi lah dengan suami. Secara tak langsung suami ku merangkap photographer tak bertauliah buat aku..jap lagi aku upload picture kat sana..sikit je yer walaupun banyak gambar yang hubby ambil...

Kepenatan aku disiang hari tidak membataskan aku untuk menguploadkan gambar-gambar outing tersebut di FB..hubby dah kepenatan sangat, awal betul dia tidur malam tadi..thanks sayang, walaupun badan belum kuat tapi still juga temankan mama outing dengan officemates..and mama bangga sangat dgn abang sebab joint game yang diaorg buat..thanks!

Malam tadi, aku bermimpi..mimpi yang sangat aku suka..yang saban hari aku tunggu kehadirannya..aku bermimpi yang aku telah menyusukan seorang baby..kesian dia..mula tu di menangis seolah-olah dia lapar sangat..baby kan menangis kalau nak susu..then bila aku mengambil baby tersebut, aku kendung kan dia, aku peluk dia, dia diam aje, dah tak menangis tapi mulut cutenya tu macam nak aku breastfeed dia...sian sangat baby tu...so aku terus breastfeed dia..memang lapar agaknya, seronok dia menyusu..lepas tu dia senyum..gembira sangat..adakah itu Mia? Mia rindu aku ker? atau Mia takut aku tak sayang dia? Mia selalu hadir dalam mimpi dengan keadaan yang gembira, bergaun putih dan bergelak ketawa..tapi baby tu datang dlm mimpi dalam keadaan menangis, kelaparan dan berpakaian anak kecil..uhhhh rindunya baby!!

Apa makna semua ni? mimpi yang indah..mimpi yang penuh dengan makna..mimpi bertafsir or hanyalah mainan perasaan..adakah semua itu, luahan rasa hati, gurindam jiwa luka..rindu seorang insan bergelar mama or mainan syaitan? Ya Allah berikanlah petunjukMu bagi hambaMU ini..

June 25, 2010

Tentang Tanggungjawab..Sunyi

Semalam monorel buat hal lagi, dan aku terpaksa menapak lagi dan kebetulan semalam aku tumpang kawan opis dan kami menapak dari office hinggalah ke parking kereta berdekatan putra station di Bukit Nenas..husband kawan ku sudah menunggu..jalan jammed lagi!! kenapalah sekarang monorel asyik meragam aje..pengurusan yang tak sistematik, lembab or what? menyusahkan customer aje..dah tahu monorel tu tak menjalankan perkhidmatan, jangan la dijual tiket.tiket still jual pastu customer still menunggu..yang menggunakan touch & go pulak duit tak refund, disuruhnya claim dengan company touch & go pulak..eeeee banyak songih betul. Bila tanya lebih kat kaunter, muka masing-masing tak ada yang manis..argggg bosan giler dengan public transport ni.

Dek disebabkan kepenatan berjalan kaki, malam tadi memang rasa mengantuk sangat..terlalu mengantuk..tidur awal but tetiba dengar hubby kata dia sakit dada. Aduyai!!! penat tak hilang lagi ni dah jadi kelam kabut lagi sekali..so mata yang mengantuk ni pulak susahlah nak tidur..tidur ala ala tidur ayam aje..rasanya hubby kepenatan sebab dok melayan bola sepanjang piala dunia ni..

Masih terasa begitu sunyinya hidup bila berdua sahaja di dalam rumah. Rumah aku ni seolah-olah tak berirama disebabkan tak ada tangisan or hiruk pikuk anak-anak kecil..rindunya suasana macam ni..ishhh anak-anak sedara pulak dah lama tak datang jenguk maklong dengan paklong mereka ni..uhhh bestnya kalau bebudak tu datang, tak kisahlah rumah tunggang langgang janji ada suara mereka..

June 23, 2010

Tentang Mimpi dan Rindu

Salam..

Nyaman sungguh pagi ni..terasa begitu besar nikmat yang telah Allah kurniakan pada hamba-hambaNYA..syukur sangat-sangat sebab masih diberi kesempatan untuk aku menikmati keagungan yang tak ternilai ini..

Semalam aku under medical leave, going to my specialist..almost a year aku tak gi jumpa specialist aku yang begitu baik hati, begitu juga dengan nurse..doctor itulah yang take care aku masa aku pregnant dan seterusnya menyambut kelahiran Mia aku..thanks yer Doctor Zamri!!! so arini doctor startkan aku dengan ubat..kena ambil lepas makan..

                  a. SLEFIG 10MG                 B. GLUCOPHAGE 500MG

Lepas jumpa doctor dengan hubby, kami gi shopping..beli kasut baru aku..dah lama betul tak beli kasut...last year kut aku rasa yang terakhir aku membeli..heheheh..cari purse tak jumpa yang berkenan..kalau ada pun, mahal..dapat beli 2 pasang baju hehehhe..kepenatan betul..

Malam tadi aku mimpi Mia..andainya dapat kurakam, akan ku selitkan didalam postku ini..bila mama jumpa doktor je, Mia mesti hadir dalam mimpi mama..anak mama cute sangat dengan gaun putih ropol-ropol..anak mama panggil mama, anak mama tanya mama, papa sihat tak..aduh sayang mama, kenapalah sayang mama tanya macam tu..papa sihat..mia kata, mia ada kawan lagi..kawan-kawan mia selalu aje bertambah..yer sayang, kawan-kawan sayang bertambah disana tak bermakna mama, mummy, emak, ibu, umi dan papa, ayah, daddy or walid mereka tak sayang mereka..semua sayang kawan-kawan mia macam mama dengan papa sayang Mia, tapi Mia kena tahu, Allah lagi sayang Mia dengan kawan-kawan..berbicarakah dengan Mia aku?

Mia selalu hadir dalam mimpi aku  bermain buaian..kesian anak mama, masa kat dunia ni tak sempat pun pun belajar tidur dalam buaian..tapi buaian syurga lagi best kan Mia..rasa macam nak temankan Mia main..arini hari lahir sepupu mia, anak mak teh..kakak aqilah..bestnya andai mia ada, boleh mama celebrate dgn mia dan kakak aqilah..

                                                                 Mia

                                      
                                                                         Birthday Girl - 3 years *(Aqilah)

Mia, mama rindu sangat kat Mia, baby kecik mama rindu mama tak?..alangkah seronok andai mia hadir dalam mimpi mama setiap hari..alangkah bahagianya andai mama dapat melihat mia membesar..andai dapat mama peluk anak mama dengan erat sudah pasti mama tak akan lepaskan..alangkah indahnya perasaan ini..rindunya mama kat mia..rindu sampai rasa badan dah mula tak sihat..mama nak demam la sayang...

June 20, 2010

Tentang Hari Bapa..Hari Minggu..Hari Rehat

Selamat Hari Bapa!!!

Yeah arini hari minggu..Hari Bapa disambut hari ini..Selamat Hari Bapa buat ABAH tersayang, yang sentiasa mengambil berat tentang anak-anak dan menantu..yang sentiasa memberi perhatian pada anak-anak walaupun kami telah berkahwin..yang sentiasa ada untuk kami berkongsi segalanya..rasa gembira..rasa bahagia mahupun rasa sedih..yang sanggup berkorban segalanya untuk kami anak-anak dan juga menantu..moga ALLAH melindungi abah dan mak..moga Allah berkati hidup abah dan mak dengan NUR dariNYA..masih aku teringat dan sampai akhir hayat akan ku ingati memori ini..abah kesedihan..tak pernah aku melihat abah dalam kesedihan dan abah menangis..abah menangis sebab aku!!

Yer, abah menangis ketika aku dalam pantang arwah Mia..mungkin kerana tak tahan melihat aku dan suami..mungkin abah sedih tengok aku berpantang tanpa baby disisi macam orang lain..walaupun tak pernah aku menunjukkan kesedihan dan tangisan aku pada abah dengan mak..dulu masa kehilangan MIA, aku sering memendam tangisan aku sebab tak nak abah dan emak sedih, dan bila melihat abah sedih, aku disayat pilu yang amat sangat..tika ini pun aku rasa sayu sangat..

                                                                                                                                                                                                                                             Abah dgn Mak
                                                                                                                       

Selamat Hari bapa juga buat suami tersayang..if Mia ada, sure dia pun suka nak ucapkan ucapan azimat tu  walapun mungkin pelat sedikit..walaupun sambut hari bapa tanpa ucapan dari seorang anak, abang jangan sedih ya, sebab Mia sambut hari bapa kat sana..sambut dengan kawan-kawan dia..gembira dia kat sana..mama tahu, papa tentu akan bawak kitaorg jenjalan kan untuk celebrate father's day ni kalau Mia ada..tapi tak apa, mama faham..tadi pun papa dah bawak mama breakfast kat luar..thanks dear..

Tadi breakfast murtabak kat kedai mamak..yummy sedap!! but tengah sedap makan, ada lah pulak insan yang tak berhati perut merokok la pulak..rasa sakit hati sgt, tak hormat og lain nak makan..dah ler sebelah meja insan tu ada perempuan pregnant, boleh selamba dia hisap rokok..busuk giler!! hubby dah tak senang duduk..bengang dengan "org yang tak berhati perut" tu.. nak merokok pergi lah jauh dari tempat org makan, awak tu dah settle makan, bla la dari situ..uhhhhh tak fikir langsung pasal orang lain..tak pernah ke dia ni fikir kalau orang lain buat macam tu kat family dia..ishhhh asap merokok tu membahayakan kesihatan wey! renung-renungkanlah..kasihi lah family sendiri..ishh ishhh ishhh ..

Hari ni juga hari rehat aku..rehat dari aktiviti memasak coz' hubby kata dia nak memasak..so breakfast tadi merangkap lunch..now hubby tengah prepare untuk jadi chef kat dapur tu..minum petang terus ke dinner, boleh gitu? bestnya..aku rasa bangga sangat dengan hubby aku sebab sudi memasak untuk aku dan diri dia sendiri..ur the best hubby!!!

Untuk insan-insan yang bergelar bapa, Selama Hari Bapa..Happy Father's Day. Moga terus menjadi bapa yang penyayang dan bertanggungjawab pada keluarga.

June 19, 2010

Tentang..Ambil Berat..Ambil Hati..Ambil Kisah..

Dah dua tiga hari ni line internet slow sangat..bengong betui..sakit jiwa dibuatnya. Hari ni nampak gayanya line macam okey je..

Ummmpphh malam semalam lepas balik dari opis, get my shower kat bathroom depan..bila dah settle, baru perasan hubby kat dalam bilik..uhhh dia jatuh dalam bathroom kat master bedroom lak..selama ni aku dah pesan, jangan dok berlari..jangan dok jalan laju-laju dalam rumah ni sebab aku takut dia jatuh...dahlah sakit karang bertambah sakit..punyalah aku jaga takut dia bertambah sakit tapi...terjadi juga apa yang aku takutkan..dia jatuh!!

Aku punya lah marah..jatuh terhentak..if kena tangan yg baru buat fistula creation camner? kan dah bahaya kalau bleeding..bila aku bising, dia kata, "abang jalan je"..eee kalau jalan slow, tak adanya nak jatuh kan..aku bising boleh pulak dia marah aku...wahhhhhhhhhh mmg geram dibuatnya..bising aku bukan sebab saja nak bising..bising aku sebab aku ambik berat pasal dia...bila dah marah tu, aku lak ambik hati...aku layan TV..layan VCD degan laptop..puas hati aku..

Pagi ni bangun tidur, pinggang hubby dah rasa sakit..bila aku bersuara dia kata aku bising..sakit tinger la..ada aku kisah? memang aku tak kisah..aku sambung tidur lagi...geram..lastly ajak aku kuar gi sepital nak dressing luka operation kat belakang..

Pergi Kota Damansara nak makan..banyak sangat restoran dan cuaca pun terlalu panas..lastly singgah makan kat Restoran Nasi Lemak Antarabangsa..wahhhhhhhhhh!! Grrrrr kena pau RM32.75 untuk both of us..heheheh..lantaklah janji puas minum air hehehehe..

Now, hubby tengah dok tunggu LIVE bola pulak ni..tapi raut wajah ala ala macam tahan sakit je..ubat dah makan..jap lagi baru nak lapkan badan hubby tu..kalau tak buat, tak lah bergerak dia nak buat sendiri..kekadang terpikir jugak, kenapalah tahap kesabaran aku ni tinggi sangat..kalau MIA ada, adakah papa dia ni macam ni..terlebih manja?

June 15, 2010

Tentang Hospital..Fistula

Hari ini baru ada kesempatan untuk mencoret sedikit di blog ni..busy dan kelam kabut dgn kesihatan hubby yang tak menentu. .arini aku berada di rumah sendiri seelah 2 hari berkampung di Hospital Kuala Lumpur. Hubby warded kat surgical ward for his fistula creation..untuk permenant dialysis..nurse kata, operation tu untuk cantumkan urat caler hijau dengan caler merah..hahhaha aku mana tahu..

Penat jugak..his ready untuk operation pagi, siap tertidur dengan baju operation..ala baju caler putih yang kena pakai ikut depan ikat belakang tu hehehehe..akhirnya around 1pm baru masuk OT and settle around 3.30pm..uhhh aku yang menunggu ni dah sakit-sakit perut wakakaka..bukan sebab nak pergi toilet tapi...susah lah nak citer hehehee..

Hubby kata, doc kasi bius tangan je seba fistula tu nak buat kat tangan..dia nak tengok but doctor tutup muka dia dgn kain hehehehe..dia kata juga rasa doctor guna laser...bau hangit!! hehehehehe..malam tu pulak buat dialysis pula...tapi tak smapai 4 jam macam biasa coz dia dah berpeluh-peluh..muka dah pucat..bila nurse check BP, normal, gula pun normal..and then dia ala ala macam nak pengsan so cuma settle 2 jam je..sian tengok dia..

June 13, 2010

Ketika Terpandang..Terkenang..

Pagi tadi aku temankan hubby pergi dressing carbuncle operation dia kat hospital sg.buloh..lepas dressing settle, aku tanya hubby, ok ker..sakit tak? and hubby kata tak sakit tapi ada darah..but nurse kata bila ada darah tu kira luka tu ok..and lubang carbuncle operation tu pun dan makin kecil..

Lepas tu, we all pergi makan kat cafetaria..uhhh lapar tu sebab lum breakfast lagi..makan nasi..kira breakfast merangkap lunch hahahah malas ler pulak balik nak masak..lepas makan terus nak balik, cuaca kat luar tu dah panas sangat..

Sampai kat parking, uhhh!!! memang panas terik..tapi mata aku tetiba terpaku pada satu family ni..dari jauh aku terpandang mereka..cuma bertiga..seorang wanita tua yang aku rasa nenek dan juga seorang lelaki tua, dah tentulah datuk serta seorang lelaki..di bahu lelaki tersebut tersangkut kain pelikat yang diletakkan di bahu..baru ku sedar, lelaki tersebut sedang menggendong baby..baby yang telah menyahut panggilan Ilahi..dan mungkin itulah ayah baby itu..

Aduh!! sedihnya..mata masih melihat mereka..mungkin sedang menunggu kenderaan untuk membawa pulang baby tersebut utk dikebumikan..saat itu, aku rasa ingin berlari ke arah mereka..untuk memberitahu mereka yang mereka perlu kuat untuk mengharungi "kehilangan" itu..dan yang paling sedih aku rasa, bagaimana keadaan ibu baby tersebut..tentu ibu itu dalam kesedihan yang amat sangat sebab tak dapat menghadiri persemadian baby yang dikandung selama ini..

Ketika itu, airmata bergenang sebab teringatkan saat terakhir baby mia ku..,masih terasa sakitnya hati bila wayar penuh satu badan..saat dia membuka mata untuk pertama kali dan terakhirnya..saat dia menggenggam erat jari papanya..syahdunya..betap sucinya dia sebagai bidadari syurga..missed u mia!!!

June 12, 2010

Tentang Rindu

Hampir seminggu kerja, kepenatan masih belum lagi beransur hilang..terasa ingin aku bercuti panjang..bestnya kan..ummmmpp dalam hati terasa-rasa nak jejak kan kaki kat satu tempat..tak apa tunggu hubby betul-betul sihat baru pergi hehehee...ketika ini, suami dan adik ipar ku tengah tengok bola..aduyai, terpaksalah aku lepak dalam bilik tengok tv lain sambil layan laptop ni..Musim bola..makan bola, tidur pun bola.

Tadi aku menonton Majalah3..isk isk isk sedihnya melihat penderitaan rakyat Palestin..uwaaaa air mata berlinangan melihat kesakitan dan kesengsaraan yang mereka perlu hadapi..betapa kejamnya Zionis! Ya Allah, Engkau berikanlah mereka kekuatan dan ketabahan untuk mereka mengharungi dugaan yang berat ini Ya Allah..

Hati sayu ku terus mengingatkan aku pada Mia..sedar tak sedar hampir 3 tahun Mia pergi..dan saban tahun aku perlu mengharungi tarikh tarikh keramat itu...argggg sadisnya perasaan ketika ini..rasa macan nak telefon mak je bagitahu " mak, along rindukan baby",,uhhhh terluahkah aku ayat itu?

Sudah lama juga aku tak menziarahi "rumah banglo" Mia...ialah sejak papa Mia tak sihat, tapi harap-harap rumah banglo  tu kemas dan bersih macam biasa...selalunya kalau aku dah lama tak balik, mesti tok ayah dia yang bersihkan, tak pun tok ayah upah haji kecik bersihkan..semua sayang kan "dia" tapi kasih sayang kami semua tak mampu mengatasi kasih sayang Allah pada "dia"..

Membaca blog-blog kawan, membuatkan hati aku terus di sayat pilu..kisah Allana Qish yang kental, cerita Rayyan yang kuat semangat dan kisah mama dengan papa adik yasmin yang tak pernah putus asa begitu menyentuh perasaan kecil aku...air mata masih berlinang kala aku menaip kata-kata yang tak seindah bahasa ini..bertemankan Adibah Nor dengan lagu Terlalu Istimewa..

Terlalu Istimewa..Mia mama terlalu istimewa..sangat istimewa...hadiah dari Allah untuk kami berdua..rindunya pada mia!!!! rindu yang hadir untuk sekian kalinya..entah keberapa kalinya juga aku tak pasti, rindu hadir tanpa dipaksa..rindu hadir tak mengira masa..rindu hadir tak mengira ruang tempat..adakala aku membayangkan keadaan Mia sekarang andai dia ada disamping keluarga yang menyayanginya..tentu riuh rendah rumah aku dibuatnya..dan aku ada geng untuk membuli papanya..tentu comel dengan gaunnya..tentu petah berbicara..argggg hanya harapan dan impian..

June 9, 2010

Ku Berjalan Didalam Hujan..

Hujan yang turun bagaikan airmata..uhhh!! dalam hujan aku mengasak jalan bersama 2 orang kawan aku merentas batas-batas jalanan bertemankan air hujan, berselimutkan kesejukkan dan berlindungkan payung yang kepenatan memayungi kami..

Aduh, time balik kerja boleh lah pulak si monorel ni buat hal..penat-penat dari office pergi station tu, boleh pulak dengan selamba staff monorel tu kata monorel tak ada, rosak sampai malam untuk 2 hala..cubalah buat announcement kat radio bagitahu so adalah alternative lain..ni idak, kalau tak tanya, tak adalah nak bagitahu kat customer, jenuhlah customer dok tunggu..nak tak nak ramai yang terpaksa dan memaksakan diri sendiri untuk melangkah kan kaki kearah yang berlawanan..kearah yang lebih jauh untuk pulang ke pangkuan keluarga..begitu juga dengan aku dan kengkawan aku..jap nak tunjuk gambar monorel...



Adoi!! penat tu jalan kaki..pastu naik STAR lak kat stesyen Hang Tuah..jauhnya aku jalan arini..nasib baik pakai selipar ASADI je kalau kasut tumit tinggi mahu aku jinjing kasut tu..tapi aku jarang sebenarnya pakai kasut tinggi ni..sakit tapak kaki je ahaksss cuma bila rasa macam nak bergaya je baru sarung jap..nasib baik kawan aku kasi tiket lebih dia kat aku kalau tak mahu satu hal aku kena baris beli tiket..so far ok lah STAR tak lama aku tunggu dan tak ramai pun org yang nak ke destinasi yang sama..turun kat Masjid Jamek..konon nak naik PutRA LRT pulak kat siut untuk ke KL Sentral tapi..arggggg AKU BLURRRRRR..aku pandai membaca, pandai berkata tapi tu la pasal AKU BLURRRRR aku boleh pergi ronda depan Dataran Merdeka pastu balik balik kat Masjid Jamek..wakakakaak memang teruk betul aku kena arini..jauh perjalanan..jalan sensorang dalam hujan..if Mia ada, mesti dia malu bila mama dia BLURRRRR kan..


June 7, 2010

Tentang..hati..rindu

Isnin selalu dipanggil "Monday Blues". Hari yang paling liat untuk bangun pagi pergi kerja..aku? yeahhh kena tengok mood jugak, if mood ok, cepat je bangun..tapi mood pagi aku selalu bagus..cuma kemalasan tu biasalah kan sebab dari weekends nak ke weekdays hahahahaa..

Syukur sangat-sangat insan-insan berhati mulia..yang terlibat dengan Misi Bantuan Gaza selamat kembali ke pangkuan keluarga..aku juga merasai kepahitan, kehampaan dan kesedihan mereka apabila misi tersebut telah gagal untuk membantu warga Palestin yang sengsara, gara-gara tindakan kejam rejim zionis..hati tersayat pilu bila melihat wajah-wajah mereka yang lemah, wanita tua dan kanak-kanak menjadi mangsa..betapa kejamnya mereka itu..

Aduhai hati, kuatlah engkau wahai hati untuk menghadapi cabaran dalam kehidupan..melihat kengkawan yang bercuti ketika school holiday membuatkan aku di buru cemburu..cemburu kerana aku masih belum berpeluang untuk meraikan scholl holiday..mood aku hilang ditempat kerja.

Arggg rindu kenapa tetiba engkau datang bertamu..kenapa rindu? Engkau rindu yang mencengkam tangkai hati..engkau rindu yang menyeksakkan...Ya Allah, hanya Engkau yang mengetahui kerinduan ku ini..gerimis lewat petanng tadi seolah-olah mengetahui rasa hatiku..mahu ku menjerit, tiada kata, mahu ku berkata, tiada yang terucapkan..akhirnya menjadi beban dalam hati..

Tentang..malam..kemanusian dan kerinduan

Malam ni aku sukar pula nak melelapkan mata..adakah kerana aku telah minum air kopi or terlebih tidur di siang hari? hajat nak tidur awal sebab esok dah start kerja tapi..uhhhh!! penatlah macam ni.

Minggu ni terlalu banyak news yang keluar..dalam demam bola, kita dikejutkan pula dengan kekejaman manusia yang berhatikan binatang..adakah patut bantuan kemanusian disekat dan dirampas..insan-insan yang berhati mulai ditembak dan dilayan sebegitu rupa!! sedihnya hati...bertakung airmata aku bila tengok news di kaca tv..sebaknya hati...berjuanglah wahai insan!! damailah engkau di  sana wahai mujahid.

Cuti sekolah telah bermula, hoping kat jalan raya tu pun tak lah banyak kenderaan esok..tinggal dan bekerja di kawasan yang padat dengna penduduk dan kenderaan begitu memenatkan badan dan otak..letih sesangat..harap-harap pengangkutan awam pun taklah seteruk hari biasa..boleh ke macam tu? susah nak di pastikan sebabnya, so far dari pengalaman yang aku lalui, cuti sekolah lah yang paling worst sekali, time orang balik kerjal ah , bebudak yang tengah cuti ni sebuk jugak nak balik..pastu tak reti-reti nak pikir, if u berdiri depan pintu, berilah laluan pada orang dari dalam nak keluar, ni tidak, sibuk sangat nak berkepit..uhhhh geram jugak di buatnya..

Petang semalam aku berjaya melayari dan membaca beberapa blog...uwaaaaa sedihnya aku..teringat kat baby mia aku...tak sempat aku habskan pun blog-blog tersebbut aku dah menangis..nasib baik hubby tengah tidur masa tu..malam pulak aku dapat kengkawan baru lagi..sama-sama follow..u follow me, i follow u..hehehe..best jugak...Esok aku kerja, office mesti kekurangan kakitangan. Seperti biasa, bila ramai staff yang bercuti, kerja pun ala ala macam banyaklah..

Esok juga, schedule dialysis hubby start lagi..sian dia tapi aku harap dia tabah untuk menghadapi dugaan dari Allah ini. Kekadang aku musykil juga dengan mr.hubby aku ni, tertanya-tanya juga dalam hati..tak ingat kah dia pada baby yang telah pergi..jarang sekali dia menyatakan pada aku yang dia merindui Mia kami..adakah sebab dia tak nak aku bersedih?

June 3, 2010

Tentang..

Salam..

Minggu lepas tak sempat nak curi curi masuk kat blog ni..busy very the busy..busy dengan aktiviti hubby yang kena dialisis...hajat hati nak balik kampung tapi argggg hampa!!! tension pun ada..marah pun ada pendek kata semua ada!!!

Kepenatan menjaga hubby masa kat hospital masih terasa sampai sekarang, until now pun tak cukup rehat..and hubby lak sekarang dalam seminggu 3 kali dialisis!! dah susut badan..bekas carbuncle operation masih perlu lagi di dressing kan...aktiviti aku dgn dia sama je..if tak dressing kat klinik kesihatan, kena pergi klinik berbayar..if ada appointment dengan surgical specialist macam today, kena pergi pula hospital..uwaaaa membesar di jalan nampak gayanya..

Aduh!! penat betul rasanya..penat badan, penat perasaan jugak..semalam aku buat report untuk keje keje kat opis tu...arggggg bulan lepas drop sikit keje aku, gara-gara cuti yang terpaksa aku ambil..uhhhh bulan ni kena kuatkan iltizam untuk cover balik last month.

Uhhh!!! betapa kejamnya manusia kan..nilai nilai kemanusian dah hilang dari dalam diri..janganlah buang baby tu..time seronok tak ingat, bila dah jadi macam tu sebuk betul nak buang baby..kesian betul baby baby yang tak bersalah tu...if tak nak pelihara, berilah peluang pada insan-insan yang baik hati dan penuh dengan kasih sayang...masih ada lagi insan-insan yang berperikemanusian di sebalik yang tiada kemanusiaan ini..

Popular Posts