July 27, 2011

Mama Susukan Baby..

Entry mama pada subuh hari. Semalam mama MC sebab mama demam and sakit belakang. Papa bawa mama jumpa doctor, doctor kata spinal mama okay. Then semalam jugak mama period! ummmm tak menjadi lagi kerja keras mama dan papa hehehehe..tahun ni sure mama puasa penuh kalau ikut kitaran period mama yang sangat-sangat bagus ni.

Disebabkan tak sihat, papa pun tidur awal, mama lagi ler tidur awal..ummm bangun awal juga sebab terkejut dari mimpi yang indah sangat. Mimpi menyusukan baby..tapi bukan Mia mama, ni baby boy..ummmm adakah adik Mia nanti? bestnya mimpi..lapar sangat dia agaknya sampai tak berhenti-henti menyusu..

Apakah itu rezeki mama?

July 24, 2011

Please Come To My House

Harini mama dgn papa breakfast lewat sikit..mula nak nak makan kat rumah tapi papa tengok mama macam tak larat, and harini perasaan belas kasihan papa pada mama macam banyak sangat, papa ajak makan kat luar, so kitaorg makan kat area rumah aje. Lepas makan pergi mall kat situ konon nak beli  barang dapur sikit..suddenly
jumpa neigbour mama..

Neigbour mama ni indian, ada 2 sons, and the second son sebaya dengan arwah Mia..that's why maybe diaorg closed dengan mama and papa..berlari-larian bebudak tu nak salam, jangan tak tahu, the eldest kalau salam, cium tangan tau, mama selalu kena usik dengan papa konon itu "anak mama" hahahahaa..rupanya nak jemput mama dengan papa datang rumah, celebrate birthday the eldest..aunty datang tau! datang tau! hehehee. So tadi mama dah pergi join birthday party tu dgn papa..ahaks!!! salam cium tangan lagi sekali!!


July 21, 2011

Kerisauan



Risau kan kesihatan papa yang dua tiga hari terpaksa merempit dgn mama sejak kereta masuk "ward". Hari ni begitu ketara keletihan papa walaupun harini papa cuti dari mengempam darah. Mama susah hati sangat-sangat. Tadi masa merempit pun 2 kali berhenti sebab papa sakit dada! rasa nak luruh jantung mama sekarang.


July 20, 2011

Makan Dalam


Inilah wajah kesayangan mama dan papa selepas Mia. Kereta papa yang accident semalam. Hari ni hari kedua "dia" tidur kat bengkel. Tak tahulah naper "dia" buat mama dengan papa macam ni. Sian tau papa.

July 19, 2011

Accident!

Rasa nyawa mama melayang lagi sekali pagi tadi. Mama pun dah tak ingat ini yg keberapa kali mama rasa macam tu, tapi yang paling mama ingat, perasaan ini pertama kali mama rasa ketika mama mengadap, menemani Mia pada saat-saat terakhir hinggalah anak kecik mama pergi hampir 4 tahun lepas! mama sedih sangat....

Seperti biasa, papa hantar mama sampai office.  Mama received call lebih kurang setengah jam lepas papa hantar mama, ketika tu mama baru lepas beli breakfast..

Papa : Mama.. (masa ni suara papa hampir tak kedengaran) and talian terputus
 
Mama : Calling..calling..calling..tak dapat line (dah rasa tak tentu arah) argggg masa ni nak nangis dah..akhirnya dapat..
 
Papa : Ma..papa accident!
 
Mama : Ha? kat mana? papa ok tak? (masa ni dah macam kat awangan, masa ni mama rasa mama nak
Mia ada dekat mama)
 
Papa : Kena kat area nak balik rumah, 3 biji kereta, kereta papa kat tengah, tak boleh gerak langsung!
(masa ni papa macam penat sangat, mama takut jantung papa sakit sebab terkejut, masa ni jugak
airmata mama dah bertakung, dah macam kucing nak beranak pun ada)
 
Mama : Mama ambik EL yer papa? mama temankan papa nanti..(masa ni papa tak kasi sebab papa kata
cuti mama tinggal sikit, mama tak boleh nk buat keje klu kat opis ni)
 
Mama : Tak apa..mama call erock (adik mama kat shah alam) datang tengokkan papa dulu yer. Nanti mama
call balik (dlm hati dah tekad nak EL jugak)
 
Papa : Ummm mama janganlah kelam kabut, papa ok. (ishhh leh lak kata jangan kelam kabut) arggg nak
marah pun ada ni.


Kebetulan second boss mama datang awal, terus mama jumpa dia sambil tanya dia "can i take emergency leave, my husband accident..(masa ni airmata dah merambu rambu keluar), then  she said,"can..can..can,go go go" dengan suara yang nyaring,sambil pegang tangan mama..she asked about papa, console mama, tapi mama still jugak nangis,ada kakak sorang tu pun datang urut-urutkan belakang mama yg tengah nangis. Masa masa ni baru dekat kul 8 pagi so orang tak ramai..

Bila dah dapat permission terus mama sign out! Mama jalan kaki pergi monorel kat office mama, sampai KL Sentral, ambik Komuter pula pergi station Sungai Buloh, ambik teksi terus pergi balai polis traffic kat Kota Damansara sambil dalam perjalanan tadi, papa serta adik mama msg and call..kawan-kawan mama yang baru tahu pun msg mama bertanyakan keadaan papa. Thanks guys!

Memang sedih sangat bila tengok kereta papa teruk! bertambah teruk bila tengok papa yang macam kepenatan sangat, rupanya papa tak sempat breakfast! aduhai Mia, siannya mama, sedih sangat-sangat. Papa mengadu kata sakit dada time tolak kereta tadi tapi dah ok katanya..ummm kaki pun sakit. Nasib baik adik mama datang temankan papa.

July 17, 2011

Breakfast, Urutan, Jumpa Kembali

Harini mama breakfast makan lontong lagi,  tapi kali ni bukan kat Warung Pak Abu yang semalam tu ,kali ni papa bwk pergi breakfast kat TTDI Jaya. Nampak gayanya, mama lagi suka makan lontong kat warung Pak  Abu sebab, nasi himpit dia lembut sgt, puas betul makan semalam..tapi papa dah cakap, kalau mama suka makan kat warung PakAbu tu, papa ikut je, janji makan habis heheheeh..

Kemudian mama pergi Pasar Tani berdekatan Giant Seksyen 13 Shah Alam, berpeluh jugak berjalan kat situ, lum abis lagi lorong-lorong pasar tu ditereka, papa buat hal nak pergi toilet pulak.Arggg siap boleh cakap lagi, kita pergi toilet pastu kalau mama nak sambung jalan tak apalah. Ishhh tak kuasa mama, dah ler susah nak dapat parking, leh pulak nak suruh sambung..papa drive pergi Petronas untuk letak share kat situ, then pergi rumah adik mama kat Seksyen 15 kejap..

Mama pergi One Utama, Damansara pulak lepas tu..kat new wing ada pertandingan cheerleaders! wah so colourful. Lama juga mama dgn papa menjadi penonton..sedar tak sedar hampir 4 jam lebih kami kat situ. Cadang nak balik tapi singgah pulak Giant Kota Damansara pula. Beli barang dapur sikit, makan sambil sembang-sembang. Kaki mama dah rasa penat, pastu dah nampak group orang buta buat urutan kaki, mam singgah la kejap..mula nak urut kaki 30 minit je tapi sebab rasa best, mama jadikan 1 jam! urutan tapak kaki, betis sampailah leher, bahu dan kepala..fuh!!! lega sangat, sedap betul adik tu buat urutan, sambil urut sambil berbual, Allah itu Maha Berkuasa, Dia ambil salah satu nikmat dari kita hambanya, tapi Dia berikan keistimewaan yang lain, begitu juga dengan adik yang buat urutan pada kaki mama, dia bukan blind yang sepenuhnya, kala mama bertanya "adik boleh nampak ker kalau jauh? " adik tu kata, nampak samar-samar je kak, saya tahu apa caler baju yang dipakai tapi saya tak nampak wajah orang tu sebab memang samar sangat. Ada yang guna kanta pembesar untuk menaip sms kat handphone. Moga mereka senantiasa dalam rahmat Allah..minggu depan nak pergi lagi!

Sampai rumah dalam kul 6.30 petang, bayangkan mama keluar rumah 8.30 pagi, petang baru sampai rumah ahaks, nasib baik harini papa kuat, tak mengadu sakit dada. Terus iron baju untuk seminggupunyer kerja, pastu cari surat nikah mama! kali ni papa pun  tolong carikan tapi akhirnya mama sendiri yang jumpa..memang betul, tempat yang selalu simpan, peti besi cokelat mama! mama dah cari tempat yang sama semalam tapi entah kenapa mama tak nampak..ummm maybe sebab terlindung dek buku merah mama masa pregnant Mia kut, terlindung dek gambar-gambar scan perut mama masa Mia kat dalam dulu. Sekarang mama dah lega sebab mamatak perlu risau nak cari lagi.

July 16, 2011

Hilang

Hilang!! adoi!! surat nikah mama hilang!! ummm bukan hilang agaknya tapi mama tak ingat kat mana mama simpan..ishhh ni yang buat mama nak selerakkan rumah, nak selongkar semua almari tengah2 malam ni..

Tadi dah selongkar box yang mengandungi barang-barang Mia..wangi sungguh!! dalam tu ada beg Mia, ada x-ray Mia, ada botol susu, ada tuala kecil, ada spring buaian, ada bear, ada bunny, ada surat mati dan surat lahir Mia, and ada kain batik mama yg Mia guna buat kali terakhir ketika diaorg bawak Mia pergi nun kat sana, kain kendongan Mia..sebaknya rasa..mama realy missed you dear.

Ishhhh tak jumpa lagi ni surat nikah mama..kad kawin macam kad pengenalan tu adalah, tapi surat nikah ni penting! papa siap laminate lagi..ummmkena tidur awal, hoping malam ni mama dapat petunjuk hehehe..

Makan, Shopping, Terkilan, Kpop

Pagi tadi mama breakfast makan lontong setelah puas masuk kedai makan 2 tiga kali tak jumpa, last mama pergi area Paya Jaras dekat dgn bangunan baru Honda  Sales and Service..warung makan Pak Abu. Fuh lega dapat makan lontong, superb!! esok mama nak makan lagi, dah siap order kat papa suh bawak mama makan lagi esok.

Lepas breakfast terus pergi Mid Valley, lama sangat tak pergi, mula tu nak cari kasut sebab kasut mama dah nak hancur hehehe..dah jumpa kasut tapi papa tak berkenan pulak dgn kasut yg mama nak so, mama tak jadi beli..tak dapat kasut, mama tengok  blouse dgn kemeja..dah dapat 2 helai, cari seluar dapat 3 helai hehhee..then ternampak blouse yang sangat cantik, mama dengan papa pergi lah kat situ, tengah dok belek, ada sale girl kat situ cakap "ni baju untuk maternity" even tak nampak pun utk maternity..sentap terus mama, sambil nak cover malu or marah, mama cakap, tak pregnant tak boleh ker tengok?..terus mama bla dari  situ..sambil jalan terus cakap dengan papa dengan airmata bertakung, "mama saja je belek baju tu, lagipun tka nampak pun mcm baju pregnant, nak tengok pun tak boleh ker"..papa dgn rasa nak control emo mama cakap "tak adalah tak boleh, dia nak bagitahu aje kut"..argggg tak kira, dah kecik hati!!!

Terus pasang niat, insyallah mama pregnant, mama akan pergi kat situ, and borong semuanya termasuk sale girl tu!sedihnya mama masa tu, terus rasa rendah diri. Harini dapat minum mocha blended buy 1 free 1 dari San Francisco kiosk kat bawah tu. Sedapnya!!! kasi reda sikit rasa terkilan kat hati mama pasal kejadian sebelum tu.

Dari Mid Valley terus ke Shah Alam makan, call paksu, paksu tengah rajin bekerja so mama dengan papa ajelah yang makan..kebetulan makan kat SACC Mall so dapatlah mama tengok Kpop Talent Show kat bawah sana tu..rakaman untuk 705 Astro, harini dari 30 orang, diaorg nak pilih hanya untuk 2 orang ke final yang akan di buat dekat The Curve, Damansara..papa siap ambik pamplet visit Korea 2010 - 2012..bestnya kalau dapat pergi Korea!! Winter Sonata!!!

Teambuilding on 9-10 July @ PD





penat yang teramat sangat mama rasa!! tak cukup masa tapi mama rasa seronok sangat sebab penuh dgn gelak ketawa!! thanks to fasilitator yang sangat humor!! walaupun ada rasa susahhati sebab tinggalkan papa sekejap yang dirasakan lama tapi alhamdulillah, papa cakap papa ok..

July 11, 2011

Marah Yang Masih Bersisa

Marah mama belum habis lagi
belum surut lagi
sebab papa!

Papa buat mama rasa tak selamat 
buat mama rasa takut 
buat mama nak naik public transport!


Lately ni
papa suka sangat tekan minyak kereta
suka sangat bawak laju
mama takut, mama fobia

Papa tentu tahu mama takut
tapi kenapa papa nak bawa laju
kalau mama suruh bawa laju
barulah bawa laju

July 7, 2011

Kena Tinggal..

Mama susah hati..

Susah hati sebab kena tinggalkan papa hujung minggu ni. Mama rasa, sejak mama kawin dengan papa, mama jarang tinggalkan papa or papa tinggalkan mama, mesti nak berkepit siang malam, even kalau papa nak jumpa kawan dia, mama mesti nak ikut dan papa pun mesti nak bawak mama.

Masa mama pregnant 7 bulan kat Mia dulu, mama sakit sampai kena warded pun papa still jugak nak tunggu mama walaupun kena tunggu kat luar ward (sepital kerajaan tak kasi masuk temankan isteri). Sampailah masa mama nak bersalin, sampai nak kena usung masuk bilik bedah, papa still jugak nak ikut mama, and mama pun macam tu jugak, nak jugak papa ikut tapi disebabkan heart beat Mia dah drop, so kena lah emergency caesar..papa tk boleh ikut masuk bilik bedah..rasa kosong tau masa tu..tapi pikirkan Mia, mama kena kuat.

Nasib baik masa tu mama bersalin kat private hospital,so ada kelebihan kat situ, suami boleh temankan isteri dan anak..sebab papa, mama kuat nak bangun untuk gi jenjalan tengok Mia kat ICU masa tu..papa yang pimpin mama..papa yang tenteramkan mama..

Bila mama dalam pantang tanpa Mia, setiap minggu papa balik tengok mama kat kampung, tiap hari bergayut kat telepon sebab papa risaukan mama..risau mama yang kematian Mia..dalam tempoh tu, papa betul betul keletihan tapi tetap gagahkan diri untuk mama..masa tu mama tak risau sangat sebab papa sihat dan kuat tapi sekarang...

Sejak papa sakit last year, sejak kesihatan papa yang tak menentu, mama tak pernah berpisah dengan papa even papa kena warded kat hospital pun, mama tetap nak juga duduk kat hospital..rasa macam tak lengkap bila tak ada kat papa..papa kawan mama bersembang, mengumpat, bergaduh dan ketawa..tapi tak leh buat kawan menangis, bahaya..tak sampai hati tengok papa sedih..

This is the first time mama terpaksa tinggalkan papa untuk 2 hari 1 malam..rasa macam lama je. Aturan kerja yang wajib mama attend, malas nak mengadap EDO company, malas nak bersoal jawab..hoping sakit papa tak buat hal bila mama tak ada nanti..mama dah pesan kat paksu Mia, suruh datang umah temankan papa. No alasan baik dari paku or dari papa.

July 6, 2011

Hantar Papa..Rumah Pengasuh

This Saturday until Sunday, mama kena pergi team building kat Port Dickson. Uhhh kena tinggalkan papa sensorang, mulanya papa nak ikut tapi tak jadi, kebetulan pula minggu ni juga, anak sedara papa kawin -:). papa ajelah yang jadi orang kuat.

Masa lunch break tadi mama call maktok, Mia nak tahu tak maktok tanya apa kat mama?

mak tok : abah kata along nak kena pergi teambuilding (malam kelmarin sms tok ayah bagitahu) betul ker? pergi mana? berapa hari? (satu nafas dua tiga soalan kan mak tok ni)

mama    : a'ahh ada team building kat Port Dickson, pergi hari sabtu pepagi balik ari ahad.

mak tok : sharif (papa) ikut tak?

mama     : tak

mak tok : abis tu sharif hantar mana? (dengan nada risau tak terhingga)

mama    : hantar rumah pengasuh or nurseri (opsss spontan giler mama jawab, dengan ketawa gelihati) 

maktok : *ketawa jugak*

Ishhh macam mana leh boleh terkeluar jawapan macam tu yerk Mia, mak tok dengan tok ayah risaukan papa la tu sebab condition papa kan tak berapa nak bagus lagi, selalu kalau ada mama, kalau papa tetiba sakit, mama ada untuk jadi doctor papa, ni nak pergi teambuilding ni mak tok dgn tok ayah dan susah hati, silap haribulan naik darah tok ayah tu, risaukan papa..

Siap kena gelak lagi kat opis tadi pasal jawapan spontan mama tu, tadi papaambik mama dari opis,terus cerita kat papa, wakakaak papa ketawakan mama lagi..ummmm mama sebenarnya susah hati jugak nak tinggalkan papa sensorang kat rumah..tak apalah, nanti mama pasang body guard untuk jaga papa..mintak tolong paksu Mia lah datang temankan papa..tak lah risau sangat.


Little Angel

Little Angel Unknown

© Ronnie Hunter 
 
A little angel unknown I, am, my place is as an angel in a secret land.
I didn't have a name as such, you didn't get the chance,
I wasn't meant to live on earth just touch you by the hand.
I've been sent to touch your lives and I know you’ll think that cruel,
but its only special people that are chosen exceptions to the rules.
I knew you would love me from the very start,
from that first sighting & beating of my tiny heart,
so I know that it will hurt you that you have to say goodbye,
but I am your guardian angel now and I'll dry the tears from your eyes.
I'll be there by your side wherever you now go,
I will hear you speak of me often & what I might have been if I'd grown,
I'll be the special angel in the picture that you have,
I'll remind you of my brother & my dad,
I'll have your little features all of you as one
& I'll love you always as my special mum.
You might not have got to see me as a living breathing thing,
but I'll be the ribbon around your heart and my love will be deep within,
this pleasure I promise will be mine,
to be your guardian angel from now until the end of time.
I'll gift you with my presence every night within your dreams,
walk always as your special unknown angel
gifted to you within just for a short while,
so think of me often and smile,
For I, am your very own special unknown gifted child.


# thanks mr google..tetiba mama jadi suka dgn poem ni..my little angel Mia. mama sayang budak kecik mama!

July 3, 2011

Andai Dia Anakku

Mia sayang,

Semalam Sabtu, ada majlis akad nikah anak sedara papa. Mia mesti tak kenal sebab masa Mia sakit and masa papa sedang sibuk sibuk menguruskan mama dengan Mia, tak ada siapa pun sedara dari belah papa yang datang tengok mama or papa even masa tu kita kat hospital area Shah Alam, kesian papa..mama ni jenis ingat semua yangorang lakukan kat mama dgn papa, jadi Mia jangan sedih sebab maktok, tok ayah serta adik beradik mama ada ketika mama serta papa dan Mia memerlukan mereka..

Mia, ni mama nak cerita tentang majlis pernikahan semalam..pengantin lelaki adalah anak sedara papa dari kakak sulong papa..yang ni second last dari adik beradik..janji dengan pengantin perempuan dan tok kadi lepas zohor nak akad nikah kat masjid di Klang..so dalam kul 1 petang sedara mara ni berserta pengantin lelaki menuju lah ke masjid tu..bila sampai je, aikkk mama cakap kat papa macam kosong je masjid ni, tak nampak pun bayang pengantin perempuan dgn family pun..mama dok dalam keter lagi sebab mama dilarang masuk dalam masjid.(kan mama period)..tok kadi dah ada, rombongan kami pengantin lelaki pun dah sampai..bila call tanya, boleh pulak pengantin perempuan tu kata lepas Asar! auww!! menyiraplah darah mama, papa jadi mangsa dgr mama membebel..dekat 2 jam kena tunggu pengantin perempuan sampai wlpun rumah dgn masjid tu tak sampai 5 minit jalan kaki, Mia boleh bayangkan tak perasaan kami yang menunggu ni, dengan tok kadi dah mula tazkirah pengantin perempuan wlpun pengantin tu tak ada kat situ,sian Tok Kadi tu, dah ler belum makan..kalau lah pengantin lelaki tu anak mama, mama dah batalkan pernikahan tu sebab janji tak ditepati, boleh main main pulak dengan maruah keluarga, klu dah kata lepas zohor nikah, sah sah lepas zohor lah, yang dok kata lepas Asar apasal lak! siap Tok Kadi pulak yang tunggu, supposed pengantin tunggu tok kadi!siap papa cakap, "patutlah bertunang tiga kali putus, mungkin sebab tak tepati janjilah ni, dok main-main".. mama dah ler dengan demam and batuk teruk, papa tu pulak bukannya sihat sangat. Pantang mama kalau bermain dengan masa..lepas nikah, papa dengan mama terus pergi Shah Alam, pi makan rumah adik mama yang baru  kawin tu, lega! hilang marah kami kejap. Tak ada mood nak ikut family lain pergi makan rumah pengantin.

Harini kenduri besar belah perempuan, kedatangan rombongan lelaki tak bersambut, si anak sedara yang jadi pengantin ni pun sama, dah tak hirau family yang dok ikut ni..kat pelamin tu mak adam je yang sibuk nak interframe..siap kena sound dgn papa lagi ahaks!! pastu family yang ramai ni dok lah berdiri macam apa lagi sebabnya tak ada siapa yang ajak makan, tak ada family dari pihak perempuan yang jemput family kami makan..sian makcik pakcik yang tua2 ni..mama yang memang tak suka dgn situasi ala ala macam apa nikan, terus suruh diaorg makan, pedulikan pengantin dengan mak andam yg tengah syok sendiri tu,tak ingat ker wahai anak sedara maksu, mak ayah awak tu tak sihat, makan pun tak ada orang jemput, jangan dah kawin lupa mak bapak siap! mama dengan papa langsung tak makan, cuma minum air je nak hilangkan rasa haus. First time kena macam ni, kenduri kawin anak sedara sendiri pulak tu.

Mia sayang, mama pegang baby tadi, mama culik dari kakak sepupu Mia, ialah belah papa,ramai sepupu yang besar dan berkahwin, kira baby yang mama "culik" tadi tu pangkatnya dengan mama adalah nenek sedara / cucu sedara..muda lagi mama dah jadi nenek. Mama bawak naik keter papa..Mia tak marah kan? mama tengok papa pun suka. Nilah yang mama mintak kat mak dia masa dia lahir, mama nak jaga sebab dia ramai adik beradik tapi mak dia kasi nenek ayah dia jaga..merajuk tau mama masa tu..andai dia Mia, tentu seronok..andai dia anak-anak mama, tentu meriah kereta mama..

Yang hisap puting tu cucu sedara jugak tapi ibu (anak sedara) dah meninggal

July 2, 2011

Kelainan..

Yeah! bulan baru arini dipenuhi dengan kerja-kerja yang memerlukan kesabaran yang amat tinggi. Harini terpaksa menggunakan earphone dari pagi sebab harini office terlebih "gema" so untuk mengelakkan mama tak  dapat concentrate dengan kerja kerja monthly reconciliation, reporting etc. Uhhhh nampaknya penggunaan earphone memang sangat membantu ahaks!! System buat hal so banyak report yang tak dapat nak print.. After lunch baru ok and my monthy reconciliation done! All the reporting also done! fuh!!! penat kepala!!

Sister in law mama dah buat OPU yesterday at Hospital Alor Setar, hoping semua akan ok and baik-baik aje untuk SIL and adik lelaki mama even diaorg dah ada Atiyyah! First time doing the ICSI/IVF memang sangat-sangat mencabar, memang kena kuatkan semangat yer adik2..along hope for the best for both of u!

Hari ni juga Day 4 mama period! tapi lain sikit rentak mama punyer best friend ni..1st.and 2nd.day, langsung tak ada kat cik puan "pad" tu but bila gi wi wi ekekekek (sorry) ada sikit je yg keluar..ummm mula tu musykil and takut juga sebab takut tu tanda mama pregnant (nada mengharap lagi tu). Biasanya time heavy adalah hari 2 dan ketiga mama..nasib baik semalam (3rd.day) dah ok walaupun tak heavy macam biasa..and harini dah macam nak abis je period tu..just spot and simple line kat "pad" tu hehhee..teruk sikit entry kali ni, mama baru bangun tidur andterus mengadap lappy ni..balik kerja terus terlena kat katil, papa pulak tak sampai hati nak kejutkan sebab mama memang nampak terrible giler masa dalam kereta.

Owh!! mama tak start lagi treatment sebab nak cuba normal, and it's done hehehe...hope for the best,bila period macam lain sikit ni, mula hati membuak  nak gi jumpa Doctor Z tu, nak check ada baby or tak hehehe..nak sedapkan hati la konon but rasanya kalau ajak papa mesti papa macam tak sampai hati kan kan kan..ummm tengoklah nanti..dah tergedik gedik nak jumpa doctor!! Ummm mama dah cakap dgn papa, nak sambung treatment lagi lepas raya nanti, sambil tu still teruskan secara normal untuk dapatkan baby.

Popular Posts