March 30, 2017

Rindu dari kacamata anak kecil

Kesibukkan melanda..tapi itu hanya alasan yang kecil. Memang benar sibuk dengan kerja tambaham pulak auditor dah masuk office mengaudit tapi lagi sengaja menyibukkan diri sebab tak nak tergantung dan terikat serta teringat tentang rindu.

Rindu itu indah tapi sebenarnya sakit. Rindu itu datang sendiri, tak psrlu dipanggil dan tidak perlu dipaksa. Rindu itu ikhlas. Jangan ditanya rindu itu sebanyak mana tapi bersyukurlah Allah hadirkan rindu.

Mama tengah rindu sangat...terkadang tersenyum sendiri bila teringat kenangan2 yang mama lalui terkadang hati sakit sebab rindu kerana orang buat mama melalui perasaan tu..sakit tau!!

Perasaan lagi sakit bila Qaseh sudah pandai menzahirkan perasaan dia. Rindu kan papa. Kala makan dikedai,clinic mahupun hospital atau pergi kemana2 jika ada family yang lengkap, dia akan memerhati lama dan kembali pada mama sambil memeluk mama dia akan kata " mama, nak papa mama" bila mama kata papa kan tak ada..papa kat sini sambil letak tangan kat dada dia..dia membisu tapi akan berkata lagi "adik nak "ayah" mama, lamanya ayah pergi work..dan hati mama terasa mama ni kejam sangat sebab tak dapat berikan satu family yang lengkap buat dia.

"Ayah" dia pun busy sangat agaknya..you, maaf..Q rindu "ayah" katanya..lama dia tak sembang dengan you. Makan kat kedai pun nak tunggu "ayah" nak suruh ayah suap..alaaaaa hati mama ni yang sedih tau. Dah puas terangkan pada dia..

Doakan Qaseh kuat untuk melalui hari hari mendatang dia tanpa insan bergelar papa/ayah..andai hadirnya seorg insan istimewa dalam keluarga kami, yang boleh dia banggakan sepertimana kawan kawan dia bangga bila bercerita tentang ayah mereka, moga Allah permudahkan urusan kami. Aminnn.

Gambar tu, Q lukis semalam..gambar orang katanya..gambar sedih sebab ayah dia pergi "work" tak balik balik.

1 comment:

ieda said...

sebak membacanya...
moga Allah berikan kekuatan buat kalian untuk meneruskan kehidupan tanpa insan tersayang....

Popular Posts