April 6, 2013

Demi Papa

Demi papa, mama sanggup korbankan waktu tidur mama! Hehehe skema sikit entry hari ini sebab jam 1 pagi dan bertolak dari rumah menuju Setiawan, Perak untuk berjumpa doktor homeopathy. Kalau hujung minggu macam ni, selalunya orang ramai sangat. Kalau datang lewat, memang masak lah menunggu. Boleh mendatangkan kemarahan.

Ingatkan mama dengan papa yang paling awal, rupanya kami orang yang kedua. Huhuhuh..jam 1 pagi dari KL, hampir jam 5 pagi baru sampai. Sedangkan klinik mula jam 7 pagi. Tapi kesihatan papa, mama tak kisah. Mama sanggup bersengkang mata menemani papa. Mama harap kali ini, doktor akan beri feedback yang positif tentang penyakit buah pinggang dan jantung papa.

Lapar memang lapar tapi tadi singgah drive-tru McD dekat Bandar University Seri Iskandar. Order breakfast punyer set tapi still tak makan lagi until jumpa doktor. Sudah jadi kebiasaan mama selagi tak jumpa doktor, rasa macam susah nak menelan makanan.

Selain daripada itu, mama nak minta ubat  kurus hehehehe sebab mama rasa mama tak kurus hahaha..pastu nak minta ubat untuk start pregnant. Banyak benda kena buat mulai bulan ini. Hoping mama dan papa selalu sihat dan berada dalam tahap kesihatan yang baik dan sempurna supaya proses untuk pregnant akan jadi lebih mudah. Mama sanggup berkorban apa sahaja untuk mendapatkan zuriat buat papa. Hoping ada respond yang bagus or ubat yang baik untuk papa. Rasa tak sanggup nak tengok papa mengadu kesakitan kalau tetiba rasa sakit dada itu menjelma. Buah pinggang papa masih  lagi memerlukan dialysis hingga akhir hayat.

Entry ni mama buat semasa menunggu klinik di buka. Kereta semakin bertambah dekat parking lot ni. Nak tengok pula macam mana denan system pernomboran pula. Kalau ikut buku appointment  yang dalam bakul tu, mama orang nombor 2. Jangan buat pasal, if staff tu nanti main ambil je dalam bakul tu, ada lah nanti kena tegur. Mestilah mama marah sebab keluar rumah awal karang alih alih dapt jumpa doktor lambat gara-gara pernomborang yang tidak sempurna. Nak suggest dekat doktor la  guna system queu macam kat private dan hospital kerajaan yang lain.

Lepas jumpa doktor nanti, mama dengan papa akan terus balik KL. Kali ini tak balik Taiping sebab esok meeting persatuan penduduk. Tok ayah dah tanya dari semalam lagi tak terus balik kampung ke. Maaf yer abah, nanti cuti panjang kami balik. Tak syok balik kejap kejap sebab tak puas lepas rindu.

No comments:

Popular Posts