August 25, 2012

Berani Untuk Cuba Masak!!!

Nasi Beriani

Ayam Masak Tomato / Merah
First time masak nasi beriani!! bangun tidur tadi papa ajak keluar beli barang dapur sebab musim musim raya ni, kalau barang kat dalam peti ais dengan dapur tak ada, naya aje tetamu datang rumah tak ada benda nak masak kan.

Entah kenapa, mulut mama terus cakap nak cuba masak nasi beriani. Tetiba kawan baik papa call. Adoiyai!! papa pulak citer mama nak masak nak beriani hahaha.baru first time nak cuba daaa, siap papa ni suruh kawan dia pujuk mama buatjugak nasi beriani tu walaupun first time. Konon try in error.

Alhamdulillah, lepas beli barang semua, dah start masak..gas pulak tetiba abis. Selalu sangat tau kalau ada orang nak datang, suka betui dia nak abis.Nasib baik call kedai,cepat aje diaorg hantar gas kat rumah.

Oh!!! papa cakap sedap untuk pertama kali mama berani masak nasi beriyani!! hehehee..kawan baik papa and family pun kat OK untuk first try. Alhamdulillah bertambah juga mereka makan.


No comments:

Popular Posts