February 4, 2015

Kali Pertama Sendirian

Semalam cuti Thaipusam..mama cadang tak nak keluar tapi disebabkan abah dgn mak nak datang kenduri hujung minggu ni jadi terpaksalah mama survey area kenduri. Kali pertama ke Cheras, drive bersama Qaseh hati papa, rasanya papa mesti bangga sangat dengan mama.

Mama berjaya untuk pertama kalinya memasuki area Cheras, Bandar Tun Razak. Hahahaah if papa duduk sebelah mama waktu mama drive mesti akan kedengaran bunyi "emmmm panjang la langkah bini abang ni nanti"..

Singgah kejap rumah kawan mama. Kawan dari group whazzup ttc, tengok anak triplet dia. Papa, mama rasa macam arggg nak ambik tiga-tiga sekali bawa balik rumah. Geram tengok.

Anugerah Allah, selagi ada daya untuk berusaha, kita kena usahakan papa, insyallah dipengakhirannya pasti manis, macam ayah dan ibu triplet ni..mama is jeles tau!

Qaseh macam biasa, suka sangat dengan baby. Cepat je tangan nak pegang, nak tepuk dan cium. Mood pun boleh tahan la kejap ok kejap tidak sebab mengantuk jadi bila mama pegang je baby triplet mula la dia merengek.

Hari ini mood swing..rasa tak nak cakap dengan sesiapa pun..seronok kalau dapat berbicara dengan papa dahulu walaupun kadangkala respond papa hanyalah "emmm..emmmm..." rasa macam nak sumbat kertas je bila dengar...

Insyallah papa, mama akan jaga Qaseh dan diri mama sebaik mungkin dan mungkin nanti akan ada lagi "kali pertama" yang akan mama lakukan sendirian lagi tapi masih berbekalkan semangat papa yang papa tinggalkan.

1 comment:

sarah said...

we love u mama...

Popular Posts