August 7, 2011

Berbuka dan Bersahur

Nasi Ulam Maktok Mia Sediakan..Sedap!!!
Mama dgn papa balik rumah maktok kat Perak nun hari  Jumaat  lepas masa dekat2 time 10 malam. Letih sangat-sangat. Cadang nak balik lepas sahur tapi takut tidur sampai lewat pulak hehehehe..tak sabar mama nak balik.

Balik tengah malam then sampai depan rumah maktok dengan tok ayah masa tu jam dalam kereta dah pukul 1.30 pagi, kira lewat setengah jam dari biasa, almaklumlah banyak sangat berhenti sebab mata mengantuk, tak larat nak drive hehehee..sampai time semua org dalam rumah tu dah tidur, terpaksalah menelefon gara-gara pintu pagar telah dikunci hehehe..konon nak surprise lah tak nak bagitahu maktok dgn tokayah mama dengan papa nak balik malam tu jugak. Bila dah masuk rumah, tak banyak cakap, terus masuk tidur hahahah...mama dengan papa mengantuk sangat. lepas sahur and solat subuh, sambung tidur, sedar-sedar kul 10 pagi hehehehe..

Aktiviti pagi, tunggu cousins Mia datang, main-main kejap lepas tu pergi "rumah Mia". Adik iman tu menangis-nangis nak ikut mama tapi mama mana boleh bawak dia,karang abis dia dok main kejar-kejar kat kubur tu..ummmm rasa rindu sangat kat Mia, rasa macam Mia terloncat-loncat gembira bila mama dengan papa datang..alhamdulillah rumah Mia masih lagi sempurna dan bersih. Mesti Haji Kecik selalu datang tengok "rumah Mia" kan..

Gambar kat atas tu, nasi ulam yang maktok buat untuk berbuka puasa. Suka betul maktok memasak, siap ada mee rebus, nasi ulam, cucur udang and lauk-lauk untuk dimakan dengan nasi biasa..jiran sebelah rumah maktok pun ada kasi bubur kacang, keow teow goreng..meja makan memang dah penuh so sebahagian dari makanan di bawa turun kebawah, makan bersila!!! nyum nyum nyumm sedap. Seronok sangat dapat bersahur dan berbuka beramai-ramai.

Minggu ketiga puasa mama balik lagi yer Mia..insyallah nanti mama pergi sana lagi. Opssss lupa nak cerita kat  Mia masa mama ziarah rumah Mia semalam..insyallah lepas raya masa start balik treatment mama, papa kata ok je. Mama dah set appointment dengan doctor!.

1 comment:

MommyAqil said...

wahh..mesti mama seronok kan dpt pg rumah Mia n blk umah mak tok...Dan yg pasti mesti Mia happy mama ziarah banglo Mia kan..Semoga Mia tenang di sana..

Popular Posts