August 4, 2011

Puasa..Keje Gila..Sakit

Dah berpuasa kembali!!! ummmm lama rasanya mama tak update blog ni. Bukan tak rasa nak update tapi banyak sangat benda yang nak kena buat, bila dah banyak sangat, mula lah rasa penat tahap gaban. Aduhai !! bulan ramadhan dah kembali, salah satu sebab mama tak update blog mama yang tak semengah ni ialah sebab sekarang bulan ramadhan, terlalu banyak kenangan yang terpaksa mama hadapi eventahun ni bulan puasa dalam bulan August!! sakit !! sakit!!

Disebabkan lama tak update, so mama kena update lah yer..ummm mama belum lagi tinggal puasa sebab last week mama baru habis period and hari ni adalah hari ke 10 period  so boleh start kerja keras kan kan kan -:). Kereta mama yang masuk ward last 2 weeks hari tu dah keluar ward on Tuesday dan kelihatan macam baru sangat hehehhee..sebelum tu, papa dengan mama buat keje gila. lepas aje accident Selasa 19 July, hari Sabtu kami pergi meronda kat kedai kereta hahahahaa!!!  mula tu nak tengok-tengok aje tapi terjerumus!!! terjerumus dengan kereta baru!!! entah mana datang idea giler ni pun tak tahu,terus bayar booking, isi form sebab nak beli cash duit tak berapa ada kan kan kan so kenalah try loan..isnin company kereta tu submit loan, petang selasa loan approved!! ishhh macam tak percaya aje..hari Sabtu gi ambil kereta..seminggu je punyer keje giler!! maktok dengan tokayah tak tahu lagi ni..esok nak balik kampung dengan kereta baru..kereta yang accident tu nak kena buat balancing sebab rasa tak sedap bila dipandu..

Sakit belakang mama still on and off tapi bila datang sakit, rasa nak menangis. Tak sabar nak jumpa doktor lagi..macam nak mintak buat MRI aje. Papa pun sekarang waktu malam aje asyik cramp aje kaki. Rasa kesian sangat kat papa sebab baru nak lena, kaki cramp..bila dah ok, kejap lagi bila nak lena cramp lagi..mama pun tak boleh la nak lena sangat tidur, so ni boleh dijadikan alasan kenapa mama tak update blog dah lama.

2 comments:

Azizah a.k.a N.a.z said...

Beli kereta baru..
Raya naik kereta baru.. syokknyee..

mas said...

slm...

nak tya la...en.asben tu bila nk tido ada sapu minyak x kt kaki?

cuba la sapu mnyk nona roguy...insyllh...
dulu ms saya preggy hari2 sapu alhmdllh mmg lena...

cuba la..kasihan tido terganggu tu...

Popular Posts