June 1, 2014

Hanya Kami..Berdua

Semalam sabtu hari terakhir dalam bulan May, seharian terperuk dalam rumah sebab tak boleh keluar dari rumah gara-gara pekerja kontrak memecah simen. Berdebu luar rumah.

Hari ini breakfast diluar dengan Qaseh. Hanya Qaseh. Nampak riak gembiranya bila dapat keluar.

Pandangan orang pada mama..uhhh sangat tak best. Teruk sangat kah kalau hanya berdua tanpa pasangan. Pelikkah bila tak cukup tangan hendak melayan anak kecil makan dan makan untuk diri sendiri?..

Dulu bila hanya berdua dengan papa, masih juga ada pandangan yang sangat mama tak menyenangkan. Ada juga pertanyaan "eh berdua je ke".."ehh nampak macam tak sihat"..yer berdua je sebab anak kami dah simpan awal (jawapan dalam hati)..yer jugak suami saya tak sihat (jawapan dalam hati)..jawapan luaran hanyalah senyuman dan genggaman erat jari jari papa pada mama supaya mama terus kuat.

Selesai sarapan bawa Qaseh pergi jalan ke Space U8. Main redah je demi Qaseh. Terus pergi Amanville..tempat permainan. Anak kecil yang kadangkala bikin hati mama jadi sayu. Sabarlah wahai anak, Qaseh ada mama.

8 comments:

cinet said...

Mama kuat...insyaAllah Qaseh akan sekuat mamanya....;))

Qistina Amir said...

Insyaallah qaseh akn memahami mama...tbahla membesrkn ank sndrian...insyaallah q hari nnt qaseh akn memahami

fazlina said...

Mama kuat..in shaa Allah Qaseh pun kuat mcm mama...jgn fikir sgt apa org keliling ckp/fikir pasal kite coz dorang x tau ape yg kite lalui sebenarnya... keep strong mama!!☺

Umi Azmil said...

qaseh dah besar..comelll sgt ..nmpk iras arwah papa..alhamdulillah..smg jadi anak yg solehah te syg..semoga mamanurin tabah menghadapi dugaan ini..sy menangis baca entri mama..smg Allah selalu lindungi mama & qaseh..aminnn

Mamanurin said...

cinet..insyallah..terima kasih sb sudi membaca

Mamanurin said...

amin amin amin..insyallah

Mamanurin said...

fazlina, insyAllah..terima kasih..amin amin amin

Mamanurin said...

umi, hehehehe cepat sgt rasanya Qaseh membesar. rass tak puas menikmati zaman babynya walaupun masih lagi baby pada mamanya ni..kan...macam papa kan..perangai manja pun mcm papa..terima kasih umi

Popular Posts