May 11, 2012

Sekali MC Terus...

Minggu ni baru mama masuk office setelah menggunakan hak mama sebagai seorang pekerja yang sakit. Cuti sakit selama 8 hari membuatkan meja kerja mama berserabut!!! tak suka!! dalam medical leave tu pun mama pergi office juga sebabnya nak buat report! macam tak boleh tunggu je report tu kan!! officemate marah mama sebab dalam sakit pun datang kerja tapi rasanya macam tanggungjawab mama so kenalah paksakan diri.

Bila cuti sakit, memang rasa sakit sangat sebab kaki mama ni tak boleh dipaksa-paksa bekerja keras, tak boleh berdiri lama, tak boleh bergerak macam selalu. Selalu mama jalan macam ribut je, sekarang mama bergerak ala ala sopan santun gitu, kalau belum kawin, sure ramai yang nak buat menantu hehehee.

Dalam mama medical leave, mama ada appointment dengan  specialist mama, baru aje masuk bilik dia, tak sempat bagi salam, doctor bagi salam dulu kat mama dengan papa!! suka tau doctor ni..belum sempat duduk, dah tanya mama.. "macam mana kaki? sakit lagi? sini..nak tengok" sambil dok tengok kaki mama. Mama pulak dengan ramah tamah lagi berterus-terang berkata "doctor, saya rasakan kaki saya ni macam ada karan (electric shot). Papa dah start ketawa, doctor pulak tersenyum sambil suruh mama baring kat katil orang sakit. Kena lawan jari yang ditolak kat tapak kaki mama etc..doctor kata pushing kaki mama kuat..done. Doctor bagi ubat lagi sebab bengkak kat betis mama dah surut..doctor takut punca datang dari pinggang dan belakang mama, jadi Doctor yang sangat friendly tu bagi mama dalam sebulan, if tak ok juga, mama kena menghadirkan diri untuk ujian MRI again kali ni dibahagian belakang pula..adoi!!! 

Balik dari hospital, singgah kat kedai Tutti Frutti!!! hahaha percaya or tidak, inilah kali pertama mama dengan papa masuk kedai Tutti Frutti ni sebab selalu nampak ajekan, tapi dah sebab memang dekat dengan rumah, cuaca panas, terus singgah. Ambil bekas yang sederhana..isi 4 flavour (coklat, vanilla, grape and kiwi), letak barang2 hiasan..ummm ambik ko!!! kongsi dengan papa je..and both dah mula ketagih nak singgah situ tiap hati!! mama sangat suka suasana, colours and susun atur kat kedai ni..tenang gitu..mentang-mentang dekat dgn rumah!!! 

inilah decoration dari mama..RM18.60!!!

No comments:

Popular Posts