May 1, 2012

One Year Older!!

Birthday Card Dari Papa
I love u always papa..thanks
Thanks for the surprised yer papa!!!

Alhamdulilah!!! End of April semalam sangat-sangat indah sebab semalam birthday mama!! Papa hantar surprised kat office saat mama tengah busy giler dengan kerja. Papa tak pandai buat surprised so bila papa macam tu, mama memang tak expect surprised dari papa ok. Dengan card ucapan yang paling besar, siap belon gitu. Sangat-sangat bangga dengan papa. Terima kasih banyak-banyak papa.

kawan office mama kasi
Terima kasih buat teman-teman office, teman-teman fb dan blog mama for the wishes, doa's, cards and hadiah. Ohhh!!! mama sangat terharu sebab memang tak expectkan bila umur dah  meningkat setahun, when tiba masa birthday, ada yang mengingati. Syukur sangat-sangat pada Allah sebab mengurniakan mama kawan, teman dan sahabat yang sangat baik untuk mama. Walaupun kekadang langit tak selalu cerah, hujan ditengahari, namun inilah lumrah kehidupan, ada pasang dan surut..ada tawa dan tangis namun bila sampai ketika, kita tetap masih bersahabat, masih lagi berteman. Mama syukuri anugerah yang Allah berikan ini.

Sebahagian dari cards dan hadiah dari friends
Pagi sebelum subuh 30April, tokayah sms mama, tokayah wish mama dengan doa-doa seorang ayah pada anak sambil berpesan buat sujud syukur atas kesihatan dan umur yang masih ada. Sayu kan bila tokayah sms tapi lagi teruk kalau tokayah call and wish mama, mahu melalak meraung mama..sangat sensitif tau sebab rasa sedih sangat.

Maktok pun call mama masa mama tengah kerja, mendengar maktok bercakap, mendengar maktok doakan mama juga, membuatkan mama rasa sebak, bertakung airmata. Satu doa yang sangat terkesan di hati mama bila maktok kata "mak doakan along cepat dapat baby, dapat baby banyak". Tersangat sayukan. Sebab mama rasa, maktok pun kesiankan mama. Arggg sedih sangat. Mama usik maktok, nak hadiah. Maktok kata, kalau maktok banyak duit, semua maktok kasi kat mama. Maktok kata minggu ni mama balik kampung, maktok nak masak makanan kesukaan mama jadi maknanya, minggu ni akan ada banyak makanan yang mama kena makan. Terima kasih mak, abah atas doa-doa yang tulus buat anakmu ini.

4 comments:

Sizuka said...

Happy birthday mama... semoga dimurahkan rezeki selalu...

Sizuka said...

Happy birthday mama... semoga dimurahkan rezeki selalu...

Mamanurin said...

terima kasih dik, insyallah. Amin

Anonymous said...

selamat ulangtahun kelahiran...Semoa sentiasa dalam lindungan dan berkat Allah SWT

Popular Posts