February 1, 2013

Kisah sepanjang 10 tahun

Masih lagi berkisar tentang usia perkahwinan mama dan papa. Sepuluh tahun dalam perkataan kira panjang la juga kan tapi dalam angka 10 macam ni je kan. Rasa macam baru je setahun dua dialam rumahtangga.


Pagi tadi sambil dok dlm kereta dipandu papa untuk pergi pusat dialisis, mama dok berkira kira tentang usia perkahwinan mama dengan papa. "papa, if lepas kawin aritu mama tak gugur, sure anak kita dah besar kan..dah 10 tahun and next year dah nak periksa"..then papa pulak layan mama.."a'ahh budak comot sangat" ..ummm papa ni suka cakap comot. Lepas tu terbayang-bayang arwah mia ada abang/kakak if mama tak gugur masa tu..


Lepas cerita tu papa cakap, Allah ada aturan hidup untuk mama dan papa. In sya Allah, nanti bila Allah dan bersedia memberi pasti DIA berikan. Oh sebaknya di hari anniversary!


Azam di hari anniversary untuk berjimat cermat dengan lebih ketat sebab papa dah nasihat dgn berhemahnya kat mama. Papa kata mama sangat boros. Suka beli barang pakai sekejap kemudian senyap. Hahahah yer ker macam tu?


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Syazni Shamsir said...

salam mamanurin

happy 10th anniversary....moga kekal bahagia hingga ke syurga...Alhamdulillah,10 tahun yg membahagiakan....take care

Mamanurin said...

Tqvm syazni..insya-allah..amin amin

Popular Posts