October 20, 2011

Kosong

Mama masih mendiamkan diri..kalau berkata-kata pasti ada yang terluka. Mood pun tak stabil. Rasa merajuk pun ada, sakit kepala usah dikata, macam nak pecah dibuatnya. Tentang interview Saturday ni..ummm tiada jawapan..tiada laluan..akhirnya terkorban! mama juga la..

Kat office, mama lebih banyak mendiamkan diri, settlekan apa yang patut hingga tak sedar lunch hour dah tiba..tak rasa nak makan, mood makan makin hilang, kurusnya tak juga..mama bawa diri ke surau, niat nak mengaji, tapi mama hanya baca Yassin..rasa sayu sangat, kejap keluar suara, kejap tidak..bacaan bersulam tangisan...rasa kecik sangat..bila solat, 2 rakaat terakhir, rasa terlalu lemah, mengalir menderu airmata turun..Ya Allah, buka kanlah jalan pada hambaMU yang lemah ini..bantulah aku Ya Allah..

Sedari dulu, mama tak pernah membantah apa yang tok ayah suruh buat..hingga mama dah kahwin pun still macam tu juga..rasa bersalah sangat, rasa macam jahat sangat mama ni bila tak dengar kata-kata tok ayah..jawapan untuk interview masih tiada..mama rasa, papa biarkan  mama sendiri yang putuskan sebab itu papa tidak berkata apa-apa..akhirnya!!! berkorban rasa, berkorban kasih demi satu hakikat..sebab tok ayah macam belum bagi green light, sebab papa mendiamkan diri dari sebarang keputusan..dan yang teruk sekali, hati mama terluka..berkorbanlah lagi rasa hati ini..bantulah hambaMU yang lemah ini..mama call Orphancare..menitis-nitis airmata, mama nak pergi interview tu tapi bukan untuk Sabtu ni..mungkin bukan rezeki mama untuk kali ini..mama tak kisah andai nama mama kena turun sikit dari list sebab tak akan membuat keputusan sendiri..mode sekarang ~ silent!!

6 comments:

Noina said...

Bukan mudah untuk buat keputusan.Ina faham perasaan gelodak hati mama..Mama tenang yek..ambil masa lagi..Maybe ada hikmah mama tak pergi dulu interview kali ini.

Allah dah janjikan yang terbaik buat Mama.. Kuatkan semangat yek..:) *hugs*

insan kerdil said...

perjalanan kehidupan....ada ketika nya...'mempertemukan' suatu 'simpang'....yang biar pun seperti 'tersedia' pilihan....namun...ianya hanya lah pilihan dalam menerima......

meski pun demikian....tiada yang 'setabah' hati....dan tiada yang 'sesabar' rasa.....tatkala yang didepani....adalah jua 'kehidupan' atas suatu 'kehidupan'.....

biar pun pada banyak ketika nya....yang 'dituntut' itu adalah 'pengorbanan'....sehingga ada jua ketika nya....yang 'berkorban' itu turut akan 'terkorban'......

tatkala....yang tinggal hanya lah 'rasa'....semaikan lah percaya dan yakin pada-Nya....agar Dia sentiasa melimpahkan rahmat dan kasih sayang Nya...pada tiap hati yang teruji dan diuji.....memberi panduan agar 'rasa' itu tidak menjadi 'tawar'.....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

Lady Mira said...

i wish i can be there for u mama! {HUGS}

mast said...

Kak nothing to say BUT just let u know airmata mengalir hati jadi sayu ... itu aku apatah lagi kamu yang merasa sakitnya itu ...
Amin moga ALLAH kuatkan kamu kak!

MommyAqil said...

Mama..sabar lah..solat istikharah lebih bererti sekarang..InsyaALLAH Allah akn tunjuk jalannya...Semoga semuanya menemui jawapan..Mama tenang ye...

Mamanurin said...

dear friend,

terima kasih banyak2.."hug" kuat2 utk kalian sebab sentiasa ada..ummm arini mama tak pergi interview tu sebab tok ayah mcm tak izinkan dalam erti kata yg sebenarnya..

insyallah, Allah yang berkuasa atas segala yg berlaku..airmata? still kekadang mengalir juga..

mira, yup..mmg hoping mira ada dkt mama so mama boleh pelukkuat2 sambil nak laga perut, ambik berkat.

mommy and ibu ina,

kiss and hug aqil dgn nabila yer..

mast,

insyalah, terima kasih

insan kerdil,

alhamdulillah, sangat suka dgn ayat2 itu..sgt2 bermakna

Popular Posts