October 19, 2011

Hati Yang Sesak!

Rindu yang sangat berat, rasa yang sangat sakit! kuatkan hambaMu yang lemah ini. Saat ini rasa nak menangis, tapi mama selalu menangis, rasa nak meraung tapi tak terlontar raungan..rasa nak lari dari segalanya, tapi tiada arah tuju...pengakhirannya adalah SESAK!

Saat ini, mama ingin berbicara, mahu meluahkan segala rasa yang dirasa tapi tidak kesampaian..menangis dalam hati, bergenang mutiara jernih, menjerit perasaan, tegarkah ma.ma? rindu dan kehilangan benar-benar membuatkan mama sakit, lagi sakit dari kena caesar dulu..tak ada yang memahami! tegar sangat kah mama andai saban waktu diri rasa kekurangan..oh Mia!!! sian kat mama kan..

Paling sedih, hari ni kena berleter dengan papa, gara-gara mama dok pot pet pot pet dalam kereta sebab persoalkan pemanduan papa yang sangat berhemat tu. Suka sangat tekan minyak bila kat selekoh, ikut dekat dgn kereta depan, bila mama bersuara, suruh mama diam..mama je yang salah sekarang. Agaknya sebab mama kut, sampai sekarang dalam rumah ni hanya ada dua orang..

Petang tadi ada orang dari OrphaneCare call..kebetulan mama solat, jadi bila tengok ada missed call, teruslah call, ummm tak ingat bila mama register, terkejut la juga..Sabtu ni ada interview..kalau mama lepas interview tu, insyallah if ada baby, mama akan dapat..mama just sms papa bagitahu and tunggu keputusan papa..tak bercakap pun..reply papa "ikut mama..mama nak pergi ke?"..tok ayah pula macam suruh mama dengan papa usaha lagi..dan mama pulak? melawan perasaan!!!dari office dok bergenang air mata..


3 comments:

insan kerdil said...

sukar nya 'melempiaskan' rasa....tentang apa yang 'ditelan'....pada suatu yang dinamakan....'hakikat' suatu kehidupan....

betapa lagi payah nya 'menyatakan'...pada yang 'melihat'....namun seperti nya tidak 'merasai'...tentang suatu yang dinamakan...'hakikat' perjuangan....

kefahaman...sering datang selepas 'pengorbanan'.....namun... ada jua ketika nya.....'tersasar' jua apa yang 'dipegang'...

pabila ada ketika nya....jalan sepertinya 'buntu'....tatkala 'dihadapkan' dengan segala 'kemungkinan'....hanya pada-Nya makhluk berserah...agar Dia memberikan petunjuk........

Dia yang sama sekali tidak akan menzalimi...dan Dia juga sama sekali tidak akan memungkiri janji...

perjalanan kehidupan...sering menemukan persimpangan....yang biar betapa pun payah nya....'berjuang'.....'ternyata' lebih payah...dalam memahami erti suatu 'perjuangan'....

semoga dipermudahkan urusan dunia akhirat...buat tiap hati yang teruji dan diuji....dan dikekalkan keimanan pada-Nya...yang Maha Esa...dalam menuju redha Ilahi....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

Adlilatun Nur said...

Assalamualaikum...
Sya rasa ambek je dulu baby tu....
Ada rezeki, baby dapat adek plak...
Ada kawan sya, lepas few years jaga anak angkat,
baru dapat baby sendiri...
Maybe sebab lebih tenang bila ada baby bersama so less stress n happy kot.
Wallahualam...
Tak bermaksud anak angkat akan diabaikan kalau ada baby sendiri nanti kan since dah jaga dia pun dr kecik...
Rezeki Allah, siapa yang tahu kan...

Plus, bayangkan pahala menjaga anak yatim...
Keberkatannya... Insya Allah...
Tak salah pun... :)

I always wish u d best...
Jangan menangis banyak2 yer.

mast said...

Kak pergilah, mungkin anak itu menanti seorang ibu yang amat mendambakan kehadiran anak sepertinya ... Mungkinkah juga dialah anak paling bertuah dapat memiliki ibu seperti kakak ... kak TUHAN punya JALAN & CERITA yang kadang2 xmudah kita fahami .... Amin untuk kamu

Popular Posts