October 22, 2011

Hanya Separuh Perjalanan

Alhamdulillah, perjalanan mama dengan papa ke Seri Iskandar semalam after mama abis keje, dipermudahkan Allah..dari Kuala Lumpur hingga ke Seri Iskandar, perjalanan ditemani hujan, kekadang renyai, kekadang lebat sama seperti hati mama..namun begitu bila menghampiri Tapah, hujan tersangatlah lebat hingga tak nampak jalan kat depan...cuaknya mama..macam-macam ayat dok baca..

Mama tumpang tidur umah adik mama malam tadi sebab nak pergi Setiawan untuk jumpa doctor homeopathy..ummm nak berubat sakit papa..nak cuba pregnant juga :-)..sedap makan rumah maklang Mia, sambal tumis udang, sup sayur dengan ikan merah masak kicap! sedapkan..sebab kepenatan, masing-masing tidur awal.

Pagi-pagi lagi dah keluar dari Seri Iskandar menuju Setiawan..alhamdulilltah kami orang pertama sampai, pusat homeopathy tu pun tak buka lagi, tapi tak sampai setengah jam, doctor pun sampai..hahaha doktor tolong buka pagar klinik dia..suka mama! doktor periksa papa..buatkan fisioterapi kaki papa kejap..doktor kasi ceramah kejap kat papa..ehh mama tak kena, sebab mama baik, papa tu je yg selalu tak dengar kata..

Seluruh kaum kerabat mama tahu kami ada kat Perak, semua ingat kitaorg nak balik Taiping...umm tak dapat balik Taiping minggu ni sebab nanti Raya Haji nak balik, jenuh mama dok membalas sms dengna call dari adik beradik ni..jenuh kena explain kat tok ayah sebab apa tak balik...papa? ummm selamat la sebab phone dia tak kena call..alasan lain boleh tak? sebenarnya rasa merajuk  sikit kut..Disebabkan tak balik rumah tok ayah, mama terus balik KL..kemudian walk in kat pusat servis kereta..umm dengan papa la..melayang lagi duit hehhe..

Interview! Orphancare Interview..mama tak ada rezeki kat situ sebab mama tak pergi..insyallah, pasti Allah ada peracangan yang lebih baik untuk mama...doakan mama yer..

2 comments:

mast said...

Kak ... rasa gembira bila kamu mula ketawa ... Insyaallah DIA pasti bukankah kamu JALAN ... Amin untuk kamu kak

Mamanurin said...

mast,

terima kasih dik..moga Allah terus berikan akak jalan

Popular Posts