October 13, 2011

Redha dan Pasrah Lagi Walau..

After lunch semalam..
Mama kena call hospital
Bukan hospital call mama!
Sungguh tak mesra!
Dan sungguh tak best..
Tapi disebabkan emergency
Gunakan aje apa yang terdekat
Tak lah jugak dekat sb kena tempuh jammed!

Result darah!
Tak memberangsangkan
Bukan doctor gynae tu yang explain
Tapi his nurse yang bagitahu
Mulalah mama nak membandingkan
Antara personal gynae mama dgn
Emergency gynae yang terpaksa mama
Jumpa..dihospital yang tak sama juga..

Mama tak berjaya..puan anggap aje darah period yer!
Ummm, dalam hati mama menjawab
Dalam hati mama menangis
Menangis bukan sebab tak dapat terima
Yang mama tak berjaya, tapi
Sebab jawapan nurse tu!

Kawan-kawan yang mengira
Solat penuh mama
Menunggu
Agar ada perkhabaran gembira
Namun hanyalah harapan
Mama tak berjaya
Mama juga hampa
Mama juga
Tahu apa sebenarnya
Yang mama tahu, mama sakit sangat
Sakit macam mama nak gugur!


3 comments:

Adlilatun Nur said...

Assalamualaikum...
Kenapa ek g sepital? Bleed ke?
Take good care. Stay strong ok mama.

mast said...

be strong sayang ... tuhan tentu ada 'rancangan' yg lebih baik untuk kamu ... amin

MommyAqil said...

Mama..sedihnya...takpe..nanti cuba lagi k...Hopefulley everything going fine..N agree tentu Allah dah 'Rancangkan" sesuatu buat mama..Stay strong ok!!

Popular Posts