October 26, 2011

New Baby..

Next year, mama akan ada baby baru..


Mia sayang,

Yesterday mama tak working sebab mama tak sihat, back pain kembali menyerang mama. Mama just pergi clinic dengan papa untuk dapatkan medical cert and ubat.

Mia, dua hari lepas aunty iqin sms mama kata period aunty dah lewat, oh!!! itukah tandanya aunty pregnant? ummmm hati mama dah mula sayu walaupun sebenarnya gembira..auntykan adik mama, mana mama boleh sedih..semalam lagi sekali auty sms mama, kali ni ada attachment gambar..guess what sayang? ada double line kat UPT test tu!! mak sedara Mia dah pregnant againlah sayang!! next year Mya Sara akan dapat adik!! Next year juga selain auty Iqin nak bersalin, maktam Mia pun nak bersalin..wah!!! mama dapat 2 org anak sedara!!!

Sayang Mia, mama tak pandai nak sembunyikan rasa sayu mama kan dari Mia, memang tak pandai sangat, alangkah bagusnya kalau mama pun boleh sekali meriahkan rumah tok ayah dengan maktok tu dengan adik Mia, mama harap dan berdoa, Allah beri mama kesempatan lagi untuk mama menikmati keindahan dan keseronokan macam yang mama alami ketika Mia dalam perut mama, missed sangat saat itu..

Anak mama, please doakan mama kat sana yer..kalau jumpa nenek, mintalah nenek doakan untuk mama dengan papa supaya nanti mama ada adik baru, bagitahu nenek, papa sayang sangat dekat nenek, jangan risau pasal papa sebab mama ada. Walaupun ada adik baru nanti, mama tetap sayang Mia mama, tak akan pernah pudar rasa kasih mama..rindu sangat pada si kecik mama ni..arggg!!! sedih!!


4 comments:

insan kerdil said...

sukar nya 'membaca'....yang ada di 'dasar'....biar pun 'tenang' di permukaan 'wajah'....

betapa pun 'jauh' pandangan mata...'jauh' lagi ingatan yang 'dibawa'.....

biar pun ada ketika nya yang 'terbit'....begitu 'kelam' untuk 'dinilai'...namun tetap akan ada ketika nya....ia 'bercambah'...menjadi 'cahaya' pada yang masih bertahan....

kekuatan tidak datang hari ini...hanya kerana berlalu nya 'semalam'....namun kekuatan perlu datang untuk 'esok'.....dalam kembara ke alam abadi.....buat yang tersayang......dan yang menyayangi...

semoga dipermudahkan urusan dunia akhirat....buat tiap hati yang teruji dan diuji...dan dikekalkan iman pada-Nya..yang Maha Esa....sehingga ke akhir hayat....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

salam...hi dear..sedey nya baca post ni..semoga awak sentiasa tabah ekk...anyway..saya add blog awak ya...cute sgt..i likeeeeee;p

Ina Haireina said...

Salam.. ni pertama kali saya datang ke blog ni... tersentuh hati saya membaca setiap entry di sini.. walaupun tak semua dapat di baca.. semoga awak tabah dalam mengharungi cabaran hidup.. saya tau awak kuat.. saya doakan apa yg awk impikan akan menjadi kenyataan suatu hari nanti.. amin..

Mamanurin said...

insan kerdil..

terima kasih..sangat suka kata bicara indah itu..moga Allah kuatkan hambaNYA ini..

Ina,

thanks sb sudi jengah sini..amin amin ya rabbilalamin.

Popular Posts