December 17, 2011

Mama Sakit

Mama Sakit

Sakit sangat..hari ni mama gagahkan diri untuk bangun..semalam kat office mama dah rasa badan lain macam aje tapi pikir penat kut so mama tak kisah sangat. Bila sampai rumah je, memang rasa perit sangat tekak tetiba, badan jadi tersangatlah panas tapi tetapkan kuat kan semangat sebab nak settlekan membasuh pakaian dulu. Rasa memang teruk sangat. 

Bila dah selesai semua, memang mengigil badan sebab panas sangat, minum air barli yang papa belikan pun tak jalan, minum air badak pun sama, last mama tidur aje. siap berselimut dan tanpa kipas..tapi mam atetap menggigil..papa jerlun kepala pun tak jalan. Lagi papa tak senang duduk bila mama nangis. Tak tahu kenapa mama perlu nangis tapi papa cakap, papa tak suka mama demam, sebab kalau mama demam, mama suka merengek pastu nangis. Teruk la papa ni.

Semalam memang mama asyik mandi aje sebab nak kurangkan panas dalam badan, sejuk sesangat, bergetar-getar bibir tapi air cepat kering sebab badan terlampau panas. Tak nak pergi klinik atau hospital sebab takut kena masuk ward then nanti papa yang susah sebab papa pun tak sihat jugak.

Hoping mama getting better soon.

4 comments:

Lady Mira said...

mama xdpt mc ker?

Safiyyah said...

Dapat saya bygkan camne keadaan bile kite tak sihat dan dlm mase yg same suami juga tak sihat. Saya penah alami situasi di mana suami sakit kat wad, dan saya jatuh sakit kat rumah sampai menangis sorang2. Saya terpaksa gagahkan diri drive sendiri pegi hospital dan kene tahan wad jugak. Suami isteri ar duk wad. Aduhhh mmg serik dibuatnye. Mgkin ade hikmah di sebalik ape yg berlaku. Moga cepat sembuh & take care...

eimma's said...

hope mama cepat sembuh dah kuat ok mama :)

Mamanurin said...

mira, mama tak sihat hari Jumaat, so rasasayang nak pegi klinik ambik MC, kira 1 hari tau even kite pergi waktu lunch hour hehehe

saffiyah, mmg teruk rasanya, pernah rasa mcm jugak, berkampung dgn en suami kat sepital hehehee

eimma, thanks..insyallah

Popular Posts