June 6, 2012

Rasa Dihargai

Sangat terharu dan rasa sangat di hargai kala sangat busy dengan kerja, masuk sms dari papa, "sedapnya air milo mama, sayang nak minum". Oh, bestnya kena puji. Bukan sebab papa tak pernah puji tapi ayat sayang nak minum tu benar-benar membuatkan mama rasa teruja! pagi tadi mama siapkan bekal air, selalu mama buatkan air delima, tapi dah dua hari mama siapkan air milo, isi dalam flask untuk bekalan papa masa dialisis. Reaksi mama? " heheheheh terima kasih papa, nanti mama buatkan lagi yer..tapi kena beli milo lagi sebab dah tinggal sikit ahaks!"

Tengahari tadi, turun kejap jumpa kawan mama yang tengah cuti panjang sempena cuti sekolah, ambil document dari dia untuk tolong submitkan lagi sekali ke HR..kawan mama bawa anak dia yang sebaya dengan arwah Mia. Wahhh!!!bestnya dapat jumpa Shasha!! masa Caca tu berlari lari salam and kiss mama, rasa sangat terharu. Sambil umi diasibuk beli kuih kat lori sebelah, Caca dok main dengan mama, sambil tanya mama.. "mama rin, mama rin..boleh tak belikan hadiah macam selalu? oh!!! si kecik lima tahun ni request mama hadiah!! mama rin suka kasi surprised bak kata  dia..mama pun dengan besar hati bertanya "Caca nak hadiah apa, cakaplah" dia nak hadiah anak patung barbie yang besar!!! ok, nanti mama rin belikan, mama kirimkan macam biasa kat umi Caca yer.

Rasa sangat dihargai sebab papa sangat suka dengan air milo mama buatkan hingga taksanggup nak habiskan minuman tu tapi habislah jugakkan dan permintaan dari anak kecil yang sebaya arwah Mia untuk surprised gift!! insyallah, mama rin will cari hadiah  itu nanti..bestnya kalau anak sendiri.

Insyallah, my turn coming soon -:)

3 comments:

yannie bunny said...

Sweet la papa. Romantik sgt korang berdua ni ;)

Hafiz dan Mawaddah said...

Besntye suami puji mamanurin..kalau mawaddah, mau tak lelap mata kena puji dengan suami...hehe..

Air tangan isteri sentiasa yang terbaik..^__^

Mamanurin said...

yannie, hahahhaah sangat la tu..masing-masing tak ada tempat nak mengada-ngada hahaha

Mawaddah, alhamdulillah..mmg best, lebar je senyuman, macma nak buat air milo tiap2 hari je buat papa tu hahahaah

Popular Posts