June 2, 2012

Penyakit Berjangkit!!!


Penyakit berjangkit di office mama!!! mama sangat berharap mama yang dapat penyakit berjangkit tu tapi nampaknya belum rezeki mama lagi. Yes!!! my dear lovely friend pregnant!!! happy for you adik even this is your 3rd. pregnancy.

Kawan mama pergi clinic panel kat office, then bila balik dari clinic, mama orang pertama dia tunjukkan result UTP tu..perasaan? mama sangat gembira untuk dia, dia sangat rapat dengan mama tapi bohong sangatkan kalau mama tak sedih. Sedih bukan sebab dia pregnant, tapi sedih sebab belum rezeki mama lagi. Then one message pop up kat skrin computer mama...seseorang bertanyakan sama ada mama ok ke tidak. Yer la kan kawan yang rapat pregnant, so masing-masing sure nak tahu perasaan hati mama kan. Mesti ada yang takut mama kecil hati kan..oh tidak!!!!

Mama ok. Alhamdulillah mama akan dapat anak angkat lagi, memang sangat gembira untuk dia!!! mama tahu, dia pun sure sedih juga, sure dia rasa serba-salah bila dia pregnant sebab takut mama terguris. Tidak, mama happy dan bahagia untuk dia. Mama tak tahu dia baca blog mama ni or tidak, tapi mama nak dia tahu, mama happy untuk dia." Akak ok, jangan risau..kalau akak tak ok, akak nangis aje, dah lama tak tengok akak menangis kan ". I will masak-masak for you when my hubby dah sihat yer.

Bukan aje kawan mama pregnant but adik mama pun pregnant juga!!! wah dapat anak sedara lagi!! Iman Harith dah nak jadi abang!!! hahaha..mama dah cakap kat adik mama, mama nak bela baby tu..tapi adik mama kata tak apa, bela aje macam hang bela Qilah dgn Iman tu..hehehe ..alaaaa yg tu tak leh bawak balik rumah sendiri!!!

Apa pun, moga kawan mama dan adik mama sentiasa sihat dan kuat ketika pregnant ni. Insyallah, mama will jangkit tak lama lagi. Ya Allah, andai rezeki ku dilangit, turunkanlah, andai rezeki ku di bumi keluarkan lah, andai haram, Kau sucikanlah Ya Allah.

1 comment:

Siti Nursyuhada said...

salam ..

Sama laa dengan sue... kawan baik preggy tak tahu nakk reaksi mcmn.. sue asyik mengelak jer dari dia.. eth laa sedih sgt kot... Nasib laa dia alah terok.. Mc jer memanjang... ethlaa xsanggup nak berhadapat dengan dia... sue sgt2 kecewa n sedih... sue tak sekuat mama...

sue dh follow mama follow sue balik k
http://aswith4kids4ever.blogspot.com

Popular Posts