June 15, 2010

Tentang Hospital..Fistula

Hari ini baru ada kesempatan untuk mencoret sedikit di blog ni..busy dan kelam kabut dgn kesihatan hubby yang tak menentu. .arini aku berada di rumah sendiri seelah 2 hari berkampung di Hospital Kuala Lumpur. Hubby warded kat surgical ward for his fistula creation..untuk permenant dialysis..nurse kata, operation tu untuk cantumkan urat caler hijau dengan caler merah..hahhaha aku mana tahu..

Penat jugak..his ready untuk operation pagi, siap tertidur dengan baju operation..ala baju caler putih yang kena pakai ikut depan ikat belakang tu hehehehe..akhirnya around 1pm baru masuk OT and settle around 3.30pm..uhhh aku yang menunggu ni dah sakit-sakit perut wakakaka..bukan sebab nak pergi toilet tapi...susah lah nak citer hehehee..

Hubby kata, doc kasi bius tangan je seba fistula tu nak buat kat tangan..dia nak tengok but doctor tutup muka dia dgn kain hehehehe..dia kata juga rasa doctor guna laser...bau hangit!! hehehehehe..malam tu pulak buat dialysis pula...tapi tak smapai 4 jam macam biasa coz dia dah berpeluh-peluh..muka dah pucat..bila nurse check BP, normal, gula pun normal..and then dia ala ala macam nak pengsan so cuma settle 2 jam je..sian tengok dia..

4 comments:

zalin said...

zalin doakan hubby mama cepat sembuh..tabahkan hatimu wahai mamanurin..

Noina said...

Salam mama nurin..

Nak tanya suami sakit buah pinggang ke? sebab mak ina pun sakit buah pinggang jugak..hurm..sedih tgk sebab tangan sampai lebam2 dan semakin besar sebab urat makin kembang.tgk tempat kesan cucuk pun banyak..huhu..

JMY said...

tabahlah..suami saya on dyalisis juga, 5 thn dah..

MeMoRi Di HaTi said...

thanks zalin..insyallah

noina, a'ahh sakit buah pinggang last year detect tapi baru this year hubby nak buat tu pun sebab dah teruk..isnin aru tu operate utk create fistula..mmg kesian tgk dia..

jmy

oh ya ker..kesiankan kat hubby kiter..tambah2 mcm hubby rin jarang sakit so bila sakit, semua penyakit dia kumpul..jantung, buah pinggang pebdek kata semua ada..

Popular Posts