June 19, 2010

Tentang..Ambil Berat..Ambil Hati..Ambil Kisah..

Dah dua tiga hari ni line internet slow sangat..bengong betui..sakit jiwa dibuatnya. Hari ni nampak gayanya line macam okey je..

Ummmpphh malam semalam lepas balik dari opis, get my shower kat bathroom depan..bila dah settle, baru perasan hubby kat dalam bilik..uhhh dia jatuh dalam bathroom kat master bedroom lak..selama ni aku dah pesan, jangan dok berlari..jangan dok jalan laju-laju dalam rumah ni sebab aku takut dia jatuh...dahlah sakit karang bertambah sakit..punyalah aku jaga takut dia bertambah sakit tapi...terjadi juga apa yang aku takutkan..dia jatuh!!

Aku punya lah marah..jatuh terhentak..if kena tangan yg baru buat fistula creation camner? kan dah bahaya kalau bleeding..bila aku bising, dia kata, "abang jalan je"..eee kalau jalan slow, tak adanya nak jatuh kan..aku bising boleh pulak dia marah aku...wahhhhhhhhhh mmg geram dibuatnya..bising aku bukan sebab saja nak bising..bising aku sebab aku ambik berat pasal dia...bila dah marah tu, aku lak ambik hati...aku layan TV..layan VCD degan laptop..puas hati aku..

Pagi ni bangun tidur, pinggang hubby dah rasa sakit..bila aku bersuara dia kata aku bising..sakit tinger la..ada aku kisah? memang aku tak kisah..aku sambung tidur lagi...geram..lastly ajak aku kuar gi sepital nak dressing luka operation kat belakang..

Pergi Kota Damansara nak makan..banyak sangat restoran dan cuaca pun terlalu panas..lastly singgah makan kat Restoran Nasi Lemak Antarabangsa..wahhhhhhhhhh!! Grrrrr kena pau RM32.75 untuk both of us..heheheh..lantaklah janji puas minum air hehehehe..

Now, hubby tengah dok tunggu LIVE bola pulak ni..tapi raut wajah ala ala macam tahan sakit je..ubat dah makan..jap lagi baru nak lapkan badan hubby tu..kalau tak buat, tak lah bergerak dia nak buat sendiri..kekadang terpikir jugak, kenapalah tahap kesabaran aku ni tinggi sangat..kalau MIA ada, adakah papa dia ni macam ni..terlebih manja?

7 comments:

Cery said...

mahal kan nasi lemak antarabangsa..sesekali layann je..sedapp..hehe..kalo hari2..bankrap..

MeMoRi Di HaTi said...

tu la pasal cery..rasa cam biasa je..tapi hubby order kedondong juice..fuh!! mmg sedap siap ada asam masin satu..bolehlah klu nak makan sekali sekala..

JMY said...

mcm tulah isteri..

MeMoRi Di HaTi said...

jmy, heheeh tq tq..

Rizziela said...

Memang isteri yg solehah la.....sejuk ajer hati mendengarnya

Nurul Aznil said...

Salam,

ZwanZwan dulu time lepas Ewan pergi, mmg manja lebih skit... eh BANYAK!!!
heheheh...

layankan ajer...
dapat pahala berlipat kali ganda lagi you :)

MeMoRi Di HaTi said...

aminn...harap2 dpt la tergolong dlm category tu ziela hehehe tetapi ada gak melawan kata hehehehe...

betui tu mama eiman, mmg manja lebih bukan sikit uhhhh kekadang terlayan gak la manja tu kekadang tu kepenatan sebab tak dgr kata hehehe..

Popular Posts