January 29, 2012

Duphaston

Hari ni mama dah start kena makan duphaston. Doctor instruc mama makan ubat dupaston tu bermula jam 8am dan 8pm setiap hari. Ubat ni doctor kata untuk kuatkan rahim. Insyallah moga rezeki dan rahmat Allah bersama mama selalu. Mama ingat lagi, dulu masa arwah kakak Mia (mama dah kena start panggil Mia kakak)mama makan ubat duphaston ni sampai kandungan mama 5 bulan lebih.

Petang semalam mama request papa buatkan sardine roll untuk mama breakfast awal sebab nak kena makan dulu sebelum makan ubat, tapi tadi tgk papa tidur tak sampai hati mama nak loncat-loncat atas katil tu..ummm akhirnya mama buat sandwish tuna aje, senang dan ringkas. Mama breakfast awal dari papa hahahaa nampak pentingkan diri sikit kan? Hehehehe bukan pentingkan diri tapi mama kena cepat sebab nak makan duphaston.

Semalam juga lepas breakfast kat luar, terus pegi One Utama, pergi tambah saham kat Jaya Jusco..dapat kasut dan sandal yg baru. Pastu on the way balik, singgah Kota Damansara sebab nak rasa makan kat Bawal Power..orang tak ramai lagi so cepat dpt..ummm first time nak cuba makan sebab officemate mama kata sedap..ummm dah rasa..ummm so so je rasanya..ikan garing dan panas..ada ulam..kicap campur bawang dgn kuah kari..ummmm bukan taste mama.

Tengahari ni, lunch papa yang masak, dah request dari pagi semalam, mama nak makan ayam masak kicap letak kentang. Marvellous kalau papa masak menu ni. Tak sabar nak makan lagi walaupun baru Khamis lepas papa masak menu ni..papa masak? Yup papa masak sebab mama suka makan bila papa yg masak.

Malam ni satu lagi dos duphaston!

11 comments:

♥ Ambia Aziz-Suhaimi ♥ said...

Insha Allah kak.....:)

Mamanurin said...

Tqvm ambia..hoping for u jugak

mummycda said...

Salam perkenalan Mamanurin...Insyallah Allah akan makbulkan doa mama dan suami...

mummycda said...

Salam perkenalan Mamanurin...Insyaallah Allah akan kabulkan doa mama...

mummycda said...

Salam perkenalan Mamanurin...Insyallah Allah akan kabulkan doa mama.....

umimiqdad said...

saya doakan semoga Allah mudahkan rezeki kali ni ya...

eimma's said...

ima pun kena makan duphaston sekarng ni :)

sesegar nailofar said...

InsyaAllah sumenya akan berjalan lancar..Amin...

Noina said...

Amin.. Moga rezeki mama murah kali ini.. :)

wan said...

amin....semoga doa mama nurin tercapai,turut berdebar 2 ww ni,semoga usaha mama nurin berjaya hendaknya...take care n have a good rest ye....

Mayyonnizz said...

alhamdulillah ..akhirnya termakbul juga hasrat mamanuyin... semoga selamat melahirkan... jaga diri betul2 ..take care!!!

Popular Posts