March 20, 2012

Rasa or Perasaan

Memang tak ada perasaan or sangat bangga? Allah, KAU kuatkan hati hambaMu ini.


Ya, sure memang dia sangat gembira agaknya, baru masuk office dari bercuti, terus bercerita tentang baby boy dia..tentang kuatnya menyusu dan bla bla kat mama ni..macam mana mama nak react pada cerita dia yer..senyum.sambil layan cakap..and sambil makan breakfast..sorry man, i tak ada idea nak respond macam mana..


Habis satu hal, ingatkan mama boleh makan dengan tenang..oh tidak, dia datang tunjuk surat beranak baby dia pulak! Ohhh tak sukalah keadaan macam ni..yes! mama tahu dia mesti happy sangatkan but please laa don't do macam tu kat mama..it's hurt you know.


Hari ni..kejap lagi mama nak guna earphone so mama tak akan dengar suara-suara yang bisa membuatkan mama pedih..mama tumpang gembira untuk orang lain tapi ada ke yang nak tumpang rasa sedih,  rasa pedih mama? Kita hidup berdemokrasi mmg wajib menghormati satu sama lain..yes, i hormat u and please hormat my feelings too


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

CIK PUAN TIPAH said...

Mamanurin jgn sedih yek. Nurin tunggu mama kat syurga. Sudah pasti nurin jadi ahli syurga. Mama dah lahirkan seorang ahli syurga.. Biarkanlah mereka dgn kegembiraan.

Anonymous said...

Mama nurin jgn la trlampau sensitif.. Xkn org lain xleh brcakap ttg dr mrk kat opis tu.. Try to hv a +ve mind.. Jgn emo sgt, x elok utk kshtan... X mgkn kt dpt halang org drp brcakap my dear.. Sy ni lg plak.. Miss j.. Mcm2 org ckp tp sy buat dek je.. X luak dek keji.. Hdp ni adalh plhn, so plihlah tuk jd gmbira, xyah nk ober sensitive... Org x tau apa yg sy lalui.. Mama nurin ptt syukur n happy ada suami yg setia dsisi. Sy sorg bsrkn ank2.. My ex lnsg x amik tau.. Am all alone but am strong with Allah's love n the kids around me.. Hinaan n cemuhan mnsia x jd kudis pun.. T care tau, jgn kck ht.. Sy just bg pndgn jer kot... Senyum sket... Jgn pk
Kt ni dh berat sgt duji coz ada org lain yg lbh teruk dr kt, brsabarlah.. Ada hkmah dsbaliknya

Mamanurin said...

cik puan tipah,

mama ok je, tak sedih pun. cuma tak tahu nak respond kat that man macam mana. insyallah

anony,

thanks sb drop this comment. mama rasa itu bukan bab sensitif mama yang terlampau but sensitivity orang pada teman-teman sekeliling tak ada. it's ok, mama tak akan mendoakan teman-teman mama kesedihan, cukuplah apa yang mama rasa. perasaan perlu diluahkan, tak perlu disimpan.

Lady Mira said...

mama... mira pun pernah be in that situation. faham sangat perasan mama. mmg tak leh nk buat apa dgn diorang ni... they wont understand us. Moga Allah dpt kuatkan semangat kita utk menghadapi situasi camni. Mira nk ckp apa pun... mesti pandang sekeliling, if ada childless person kt situ.. mmg mira prefer diam jer skarang ni.

Popular Posts