March 15, 2012

Dia Jadi Ayah

Congratulations friend!! bahagiakah kalian anda diri menjadi insan pertama mengetahui berita yang mengembirakan pada dia? apa perasaan kalian andai diri kalian di update setiap waktu saat-saat dia menunggu khabar gembira? bagi mama, semua perasan itu bercampur baur. Ini entry yang mama pernah buat Give my hand. 
 
Yes!! kawan mama dah jadi father. Mesti dia sekarang tengah bahagia dan gembira sangat semalam kan, hilang segala rungsing dan susah hati sejak wife dia masuk hospital, sejak air ketuban wife dia pecah dari malam isnin lepas, sejak wife dia tak bersalin salin lagi even doctor dah inducekan..then semalam he call mama ..

Friend : Kakak dah bersalin..terpaksa operate. Baby lahir 7.45pm dengan berat 2.8kg.
Mama : Oh yer ker? baby ok tak? kakak macam mana? (teruja lah sangatkan soalan..tapi ikhlas tau)
Friend : baby ok, kakak belum keluar lagi
Mama : Congratulation..congratulation!dah jadi bapa dah!!! (time ni pun papa jerit sekali ucap tahniah)
Friend : Tqvm. Nanti abang m...update lagi yer
Mama : Ok..tq
Friend : Take Care

Ummm dia, kawan satu office mama dah jadi ayah semalam tanggal 14 March, 2012. Awal dari  due date yang sepatutnya iaitu 29hb. April. 2012. If wife kawan mama tu bersalin dalam lingkungan due date sure mama masih jadi bahan usikan kawan-kawan yang lain gara-gara cerita silam rekaan teman-teman dahulu..jenuh juga kalau baby tu nak keluar 30hb April lak..tu birthday mama tau!

Perasaan mama? alhamdulillah as long as baby dia ok dan sihat, wife dia pun dah keluar dari bilik monitoring, mama gembira untuk dia, belum ada kesempatan untuk melawat sebab mama pun tak sihat, bertapa kat rumah dah 2 hari. Esok tunggu telinga menjadi bahan usikan. Hoping tak adalah sampai mengguris perasaan mama.




No comments:

Popular Posts