January 15, 2011

Mama Sakit..Tak Sihat

Mia,

Mama tak sihat dari malam tadi..mungkin sebab kena hujan tengahari masa mama pergi beli lunch kat belakang office mama..sebenarnya semalam tengahri tak lah hujan lebat sangat..balik dari office, terus jadi tak sedap badan, badan dah panas, perut pula sakit sangat ..dah letak minyak semua pun tak okay juga..last-last mama kata kat papa, "papa, mama tidur kejap boleh tak? tak boleh tahan sakit ni"..bila papa kata ok, hati-hati..terus mama masuk bilik..dah tak ingat apa dah..Mama tersedar kejap sebab dengar papa cakap sorang-sorang..rupanya dah kul 1.30 pagi..badan mama panas, dahi panas papa kata..mama dah mamai...

Harini mama tak temankan papa buat dialysis..sian papa..memang teruk pulak demam mama kali ni, nak bangun pun tak larat, tapi bila tidur aje, badan pulak jadi lenguh. Papa pergi dialysis pagi-pagi lagi tanpa mama temankan..sunyinya papa tak ada kat rumah..rasa bersalah aje bila tak dapat temankan papa..papa pun mesti risaukan mama sebab, kejap-kejap papa sms, kejap-kejap papa tepon mama..ummm dialisis yang kena buat 4 jam, papa hanya buat 3 jam aje..

Sebab tak sihat, mama langsung tak makan, tunggu papa balik..ingatkan papa nak beli lauk kat luar, rupanya papa nak masak..terima kasih yer papa sebab masak kan lunch untuk kita. Tak ada selera sangat nak makan, tapi paksa juga makan..sakitnya mama Mia..kalau papa tahu mama ni tak pakai payung semalam, mesti macam mak nenek papa berleter..mama on jap lappy ni sambil baring dalam bilik..bosan la Mia..

Harap-harap esok dah ok sebab kalau esok tak ok, maknanya mama terperap la kat rumah, tak boleh pergi jenjalan dengan papa..ingat nak pergi tengok wayang..tadi acik tepon mama, kata tok ayah nak buat kenduri..huhuuu kenduri lagi..nanti mama citer kenduri apa ya..

2 comments:

Jue-Isteri_Ibu said...

semoga cepat sembuh mama Mia...

MaMaNuRiN said...

insyallah jue..terima kasih yer

Popular Posts