January 16, 2011

Mama Terlalai..

Tadi masa mama bangun dari tidur, mama rasa badan dah sihat..mama ajak papa gi breakfast kat Kota Damansara, sebab nak terasa nak makan tosai kat kedai mamak..Huhuuuu konon nya nak makan tosai, tapi bila sampai aje, mama order nasi lemak dengan tosai plus air barli panas! terkejut papa. Papa kata, "mama, why order banyak, nanti tak abis", hahah mama dengan rasa tak bersalah pulak jawab "tak apalah, mama rasa macam lapar sangat" so no comment dari papa lepas tu..ummm nasi lemak sampai dulu, maka mama pun makanlah sambil dalam hati berkata, tak sedap! wakakaak padan muka mama..kalau papa tahu mesti kena tarik telinga mama ni sebab tak dengar kata..pastu sampai tosai garing mama! wah sedap sungguh tosai mama ni, rasa macam tak cukup tapi karang mama order lagi, mesti kena kutuk dek papa kan..

Lepas habis makan, mama dengan papa pergi rumah kawan mama, pergi berubat kejap..cara islam..alhamdulillah rasa lega sikit bisa-bisa badan. Kawan mama kata, ada tumpangan yang dok kat mama, mama kata, mama tak pergi mana-mana pun hari Jumaat lepas..kawan mama kata, benda nak tumpang tak kira tempat mana pun kita pergi, kalau kita lalai dari mengingati DIA, memang mudah sangat benda yang bukan-bukan berkampung kat badan..huhuuu memang hari Jumaat tu, mama terlalai sikit, mama perasan yang mama kurang sangat berselawat dan berzikir macam biasa..selalunya pun tak lah banyak sangat mama buat tapi hari Jumaat lepas memang kurang dari biasa..Ya Allah, Kau Ampunilah hambaMU yang lalai ini, kuatkan minda hambaMU ini, bantulah hambaMU ini untuk terus mengantiMU..

Lepas balik dari rumah kawan mama, papa sibuk pula nak jumpa kawan dia kat Gombak..uhhh masa tu mama dah start balik rasa macam nak demam lagi, kepala pun sakit..kuatkan azam konon, dah selawat byk2 tak lah rasa sakit tu..pas pi Gombak, papa nak cari ikan pulak, arggg papa ni macam-macam tau..pulak tu nak pi area Pasar Pudu..jalan jammed! tak ada parking..so tak dapatlah cari ikan,,bukan ikan nak masak, ikan untuk aquarium..konon nak tengok wayang lepas tu tapi sebab tak dapat ikan, and papa nak cari ikan juga tak jadilah tengok wayang..alih-alih, sampai Sungai Buloh pun tak ada ikan yang papa suka. Akhirnya balik rumah.

Penatnya badan, papa buli mama ajak cari ikan..ummm alhamdullillah badan tak panas lagi, cuma kepala aje yang pusing-pusing sikit..

1 comment:

de' Elle Norizi said...

rehat2 mama..sekarang ni musim kot..Elle tak sehat badan 2 hari ni, terpaksa ayahLuna amik EL jaga Elle & cikLuna.

Popular Posts