December 23, 2010

Anugerah..Rezeki..Dugaan Semuanya DariNYA

Andai dua tiga hari lepas mama rasa sedih sangat sebab kena marah dgn papa, tapi dah ok dah sehari lepas tu, macam biasalah kan Mia, adat rumahtangga..walaupun sesekali sakit papa datang dan pergi, mama tetap mama yang amat menyayangi papa no matter what..dan papa always macam tu, kalau datang angin degil, satu apa pun tak nak dengar (actually maybe papa suka dengar mama membebel kut) tapi dalam diam, papa dengar kata..

Minggu ni mama nak balik kampung, nak tengok maktok dengan tok ayah, nak tengok sepupu-sepupu Mia..maktok, tok ayah serta sepupu Mia semua nya tak sihat, kesian mereka semua tu sayang..pastu dah pasti lah kan mama nak gi ziarah anak mama..nak bersih kan rumah anak mama..rindunya!

Esok kat opis, maybe ada fire drill..uhhh kalau mama guna tangga,sure penatkan walaupun turun..tinggi taufloor opis mama tu..mama dah decide nak guna lift kalau memang betul ada fire drill, sebagai langkah berjaga-jaga..manalah tahukan rezeki mama murah..Allah makbulkan permintaan mama..ada adik kat dalam perut mama kan..sebab mama rasa macam ada aje adik tu kat dalam perut mama..Amin Amin Amin..

Dua hari lepas, mama pun dapat good news!!! yes!! allhamdulillah rezeki dari Allah, antara keinginan mama, satu telah Allah permudahkan..syukur sangat-sangat..tak sabarnya Mia mama dengan papa nak tunggu semua tu siap..minggu ni supposed kena jumpa person in charge tapi sebab mama nak balik kampung,next weeklah mama jumpa..huhuuu mama dengan papa kena kerja kuat lagi!!!

5 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

Alhamdulillah..seronoknye dgr :) .rezeki dtg melimpah ruah utk mama..AMIN....:)

Bicara hati ibu aisya said...

Wah..alhamdulillah mama.Saya doakan semoga segala yang mama impikan tercapai.amin...amin...amin.
nanti sampaikan salam ibu pada mia ye mama.ibu doakan mia dari jauh.
Alfatihah untuk mia-bidadari syurga.

MaMaNuRiN said...

ina, insyallah, amin amin amin..satu telah Allah permudahkan, moga yang lain juga Allah permudahkan..terima kasih..

ibu aisya, terima kasih..amin amin amin..insyallah nanti mama sampaikan salam kat mia yer..tentu dia gembira ibu kasi dia hadiah fatihah..moga aisya pun makin sihat yer

Jue-Isteri_Ibu said...

alhamdulillah..semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah..amin..amin..amin

MaMaNuRiN said...

jue, terima kasih. insyallah..amin amin amin

Popular Posts