February 13, 2011

Rezeki Mama??

Mia sayang..

Entry ringkas sementara mama masih ada peluang untuk berkongsi perasaan mama..berkongsi rasa syahdu, rasa sayang dan rasa terkejut mama ketika ini. Anak mama jangan marah mama yer. Tadi masa mama online FB, ada kawan papa message  mama " rin, busy tak? " mama pun jawab, tak adalah, biasa aje ni sesambil download something.."rin nak baby tak?" ada orang nak kasi kat...tapi...dah ada anak angkat, baru aje dapat.."baby boy, baru lahir 2 hari" kata kawan papa..yes!!! mama macam dah teruja sangat..kawan papa kata kesian kat baby tu sebab tak ada sapa nak ambil..mama tanya papa tapi papa diam aje..

Apa Mia rasa sayang? mama macam suka pulak nak ambil baby tu bela tapi mamakena discuss dengan papa kan..kena tanya mak tok dgn tok ayah..kena tanya aunty2 dg uncle semua kan sebab kalau mama ambil baby tu, baby tukenalah diterima baik oleh semua orang kan..entahlah Mia, papa diam aje..papa takut mama tak larat nak jaga baby tu ker? takut mamapenat nak kena jaga baby dgn papa yer? hati mama rasa sayu je, kesianpulak kat baby tu kalau tak ada orang nak bela kan..moga Allah berikan petunjuk pada mama dan papa..mama sayang Mia..sayang sangat.

3 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

Salam mama..

Mama buat solat hajat..mintak petunjuk..InsyaAllah..Allah tahu apa yang terbaik buat hambaNya..

Kami doakan yang terbaik buat mama..Amin..

insan kerdil said...

ujian itu datang dan pergi....berputar mengikut apa yang ditentukan oleh-Nya...

sering yang sukar itu akan mendekatkan hamba pada Pencipta....hingga ada ketika membuka ruang serta peluang....menyelami rasa kasih yang terjalin....bersama yang tersayang...dan yang menyayangi....dalam menuju redha Ilahi....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah....

wallahu'alam...

MommyAqil said...

Mama,
Mommy rasa yang sama juga seperti kak Ina di atas,,sembahyang hajat dan solat Istikharah adalah yg terbaik sekiranya kita tak pasti..Bincang elok2 dgn semua yer mama..InsyaALLAH Allah akan bantu niat kita yg murni...

Popular Posts