February 10, 2011

Tentang Anniversary Ke 8

Mia,

Mesti tertanya-tanyakan kenapa la mama Mia ni jarang sangat nak update blogkan..dah lama mama tak bercerita kan..seperti entry yang lepas, mama rasa mama macam busy aje hehehe..entry kali ni mama nak kongsi cerita tentang anniiversary mama dengan papa..memang tak merancang pun nak celebrate kat mana dan nak buat apa sebabnya mama dengan papa nak balik rumah maktok dengan tok ayah..kan ada kenduri untuk Mia dengan onyang-onyang Mia..kenduri kesyukuran untuk acik dayah sekali sebab dapat kerja..mama balik kampung ari sabtu 29hb. Jan, 2011 yang lepas..seronoknya bila sampai..disambut dengan kakak aqilah serta adik iman harith yang berlagak sombong tu hehehe..semua ada..

Hari Ahad 30th. January pula, papa ajak pergi ronda-ronda..segala macam tempat kami pergi..andai Mia ikut, mesti dah tergolek keletihan kat dalam kereta..bila balik rumah je, maktok dah siap masak hahahha.mama makan aje..pastu tetiba papa kata "mama, lepas ni kita pergi Penang nak tak? " terus aje mama setuju, pastu mama tanya papa "celebrate anniversary kat Penang ke? " bestnya..masa tu hati mama ada hutan bunga, bukan lagi ada taman..

Mama boleh pilih hotel mana mama nak..apa lagi, mulut tak henti-henti nak sambut kat Hard Rock..dapat!! lebar gila senyuman mama..terima kasih ya papa..opsss!! mama tak beli lagi hadiah..even a card pun sebab week before mama dah cari tapi mama tak suka tengok card kat kedai tu...tapi mama pandai buat surprised!! malam keluar jalan kaki pergi "night market"..pergi makan..nasib baik kesihatan papa bagus..lagi best kalau ada Mia..tapi mama tetap bawa Mia..bawa selalu tak pernah tinggal..sebab Mia dalam duduk dalam hati mama..hidup dalam kenangan mama..

Esoknya mama sempat cilok dari papa sebab papa pergi toilet lepas breakfast..sempat lari gi nyorok kat Hard Rock Shop..nak beli hadiah untuk papa..yes!!! mama dah dapat apa yg mama nak..tapi kan..kat situ tak ada jual card..tak apa nanti cari..tup!!! papa muncul depan pintu kedai, nasib baik dah suruh sales tu simpan dulu surprised gift tu..papa sempat shopping lagi dan mama tumpang shopping lagi..dan mama tetap terror cilok kan diri dari papa..sempat berlari pergi kat front desk untuk bertanyakan pasal kad..nasib baik ada walau pun bukan kad anniversary..tapi mama gembira! sempat pesan kat diaorg suruh hantar kat bilik tepat kul 11 malam tu juga sebab kalau tunggu jam 12  takut dah tidur..

Mama keluar jalan-jalan lagi malam tu tapi kul 10 malam dah sibuk nak balik bilik sebab takut terlepas surprise untuk papa..sampai pukul 12, tak ada siapa pun yang datang tekan loceng bilik..ishhh tak boleh jadi..papa pulak nak tengok live band kat bawah..so mama pun dah mula hilang sabar..bila papa turun je, mama sms papa suruh pergi front desk sambil bertanya tentang "barang" untuk dia..heheheheh..kelakarkan, orang yang nak disurprisekan terpaksa pergi sendiri.."miss communication between the staff" ummm esoknya memang kena complaint ler.. Gembira juga mama sebab dah berjaya buat papa teruja!! mama dapat apa? hehehe mama tak dapat hadiah tapi mama dapat kasih sayang  dan perhatian yang tak berbelah bagi dari papa..dapat menginap kat Hard Rock..dapat makan sedap..ok lah kan.

masa breakfast
lampu yang boleh bertukar kaler..berjuntaian ke bawah
tired tapi sempat posing
Papa
Mama
Laptop untuk Batrisya, Aqilah, Atiyyah and Mya Sara

Sebahagian swimming pool yang besar
Ultraman and train set untuk Iman Harith..Helicopter Papa Punya
Mama kat Miami Posing untuk CSI
Papa dah suka dengan guitar tu..

7 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

Wow..bestnyer mama.. :)

Happy Anniversary mama.. moga mama dikurniakan kebahagiaan bersama insan tersayang..Dan doa ini tak putus2 buat mama agar segala yang dirancang dipermudahkan..Amin..

Min said...

happy anniversary mamanurin... moga kalian berbahagia hingga ke syurga Allah hendaknya...

Bicara hati ibu aisya said...

Wahh...seronoknya mama g honeymoon ngan papa.

Happy Anniversary mama.Semoga kekal berbahagia ke akhir hayat, dikurniakan kesihatan yang baik dan tercapai segala apa yang diimpikan.

MommyAqil said...

wahh..bestnya mama..dapat celebrate n pg bercuti lagi..mestii best kan..rindu nak pg Penang lg...Happy 8th Anniversary Mama..Hopefully your marriage will be happily forever n ever after...Amin...

Proud Mama's Dairy said...

As Salam,

Happy Anniversary mama.. Semoga Allah melimpahkan kesejahteraan yang melimpah buat kehidupan berkeluarga mama.

ieda said...

happy anniversary...moga bahagia berkekalan.

MaMaNuRiN said...

dear mama

ina,min,ayu, mommy aqil. proud mama and ieda, terima kasih byk-byk atas doa kalian semua. amin amin amin, moga kita terus diberkati allah dengan rahmatNYA

Popular Posts