February 9, 2011

Mama..Papa..Anniversary

Hampir seminggu mama tak bercerita tentang perasaan mama, apa yang mama lakukan..mungkin sebab mama terlalu sibuk pelbagai urusan agaknya, ketika itu, blog dibuka hanya untuk membaca blogs kawan-kawan mama, namun untuk mencoret segala yang ada didalam kepala mama ni pulak tak kesampaian untuk disampaikan lantaran tetiba jeari jemari ni macam penat aje nak bertenggek kat keyboard ni..

Banyak sangat mama nak bercerita, tentang rasa gembira, tentang rasa teruja, kelakar pun ada..rasa rindu dan sunyi pun ada hehehehe..sebab mama tak sempurna..hari-hari yang dilalui juga penuh dengan pelbagai cerita dan peristiwa..dan yang paling penting, mama ada papa yang sangat menyanyangi mama!!! now kami dah KAHWIN 8 tahun..!!!

Mama dan papa hidup bersama selama 8 tahun, 1 minggu dan 1 hari ketika entry ni mama buat..melalui segalanya bersama..bila tengok angka 8 tu macam lama je kan tapi bagi mama, macam baru aje kawin..kalau mama kira..time ni mama pasti ada 3 orang anak penyeri hidup mama..tapi itu takdir mama..ujian Allah buat mama dan papa..walaupun kadangkala mama rasa malu dan segan pada orang di sekeliling mama sebab mama tak ada anak-anak yang hidup bersama mama sekarang tapi hakikatnya mama tetap ada anak, tetap pernah mengandungkan anak-anak mama..tetap pernah rasa sakitnya nak bersalin..tetap ada parut pembedahan dan tetap pernah rasa sakitnya bila keguguran..dan yang paling melekat dihati mama, mama dan papa merasa betapa sakitnya satu kehilangan!

6 comments:

insan kerdil said...

suatu ikatan yang termeterai....bermula daripada rasa lengkap melengkapi...diteruskan dengan rasa memberi dan menerima....akan hanya mengamit bahagia......

selamat ulang tahun perkahwinan....semoga ikatan yang terjalin kemas di sini....akan menjadi jalinan abadi di sana kelak...

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

nuyin2u said...

happy anniversary ke 8 mamanurin, samalah kita, feb ni, anniversary umi nurin ni pun yg ke 8 gak. dugaan allah tu lain2 kan..tatkala kesabaran dah smpi kemuncak, hilang kata2...

MommyAqil said...

tahniah mama..Anniversary yg ke 8..angka yang masih jauh untuk Mommy kejar dan yang paling penting kite berkongsi Anniversary date yg sama!!wahhh..next year kite bleh clebrate skali pulak mama..hihihi...Semoga Mama akan teruskan ketabahan yang ade sampai bila-bila...

MaMaNuRiN said...

insan kerdil,

terima kasih. mama suka sgt dgn kata-kata itu,ya ketnetuan allah adalah rahsia..DIA Maha Penyayang..Amin Amin

nuyin, happy anniversary juga..yeh yeh sama sama la kiter kan. mama harap nuyin kekal bahagiahingga akhir hayat dgn keluarga..

mommy!!! muahhhhh yes!!! sama date kiter..amin amin moga Allah sentiasa permudahkan segalanya untuk mama dan juga mommy. Yup, next year kiter celebrate sekali yer..time tumesti aqil dah pandai nak ikut

Min said...

semoga mamanurin terus kuat & tabah dengan ujian kehidupan... happy anniversary!

MommyAqil said...

hihihi..InsyaALLAH kite bleh celebrate sesama..mmg Aqil nk ikot pon rasanya..huhuhu..so nak taknak kena bwk jgk budak botak tu..hihihi..

Popular Posts