February 12, 2012

IUI - Days 19

Dah hampir 2 minggu mama buat IUI..hari ni, hari ke 19, bangun pagi macam biasa, paksa papa bawak mama breakfast kat Shah Alam, papa cakap " mama ni kuat makan la". Ummm mama tak peduli sebab mama rasa perut mama macam banyak angin aje.

Lunch tapau lauk dari kedai sebab mama dengan papa dah kena penyakit malas nak masak. Tetiba rasa macam penat, mama baring sambil letak phone atas perut mama, buka orang mengaji. Sekarang sangat suka buat kerja macam tu. Mama pergi toilet, then ada darah. Opss sebelum tu, mama belum lagi buat UPT sebab nak tunggu buat kat LPPKN coming Wednesday ni. Mama dah rasa takut..cuak dan gabra. Bagitahu kat papa, papa diam aje maybe papa tak tahu nak keluarkan ayat yang macam mana untuk mama..salah cakap nanti sure mama nangis kan..so maybe papa rasa, baik papa diam aje.

Ummm now mama tak buat apa, baring pun malas, nak duduk pun malas, hilang kejap semangat, rasa nak menangis tapi airmata tak nak keluar, itu sungguh menyiksakan!! rasa berat, rasa sesak sangat nafas!! mama harap, Allah terus berikan mama kekuatan dan kesabaran sebab mama rasa mama makin lama makin lemah dan tidak sekuat dulu untuk menghadapinya.

Opismate mama yang dulu sama-sama pregnant dengan mama, sekarang pun dah pregnant lagi. Mama happy sangat untuk dia sebab kali ni, kawan mama pregnant tanpa buat treatment. Dia sangat takut mama terluka, sedih gara-gara dia pregnant..duduk bersebelahan pulak tu..ummm rezeki dia kan, memang rasa sedih tapi gembira pun ada untuk dia.

5 comments:

Lady Mira said...

erm.... xtau nak ckp apa kt mama. Semoga mama tetap kuat!

Anonymous said...

Salam & hi.. I am ur silent reader.. I read most all
Of ur entries.. Js a piece of adv, as a muslim we must beleive in qada n qadr.. Dun b sad.. Depressed or tensed.. Allah knows best!! Frm wat i read, u guys r facing health problems.. ur hubby is not well.. So take it as a gift frm Allah y u guys stil cant b blessed with kid.. Its not easy to raise a child.. Dear sis, b faith in Allah's plan for u for Allah is a PERfECt planner... Think bout it, Allah lebih tahu what we can & cant bear in life... After all Allah has given u guys a daughther whose became an angle up there waiting for u guys.. Life isnt about dunia only, wat matter is akhirat yg kekal abadi.. So be strong & dun be sooo sad.. Concentrate on ur current life together, njoy every moment, appreciate each other k? U r so lucky to hv that kinda hubby as compared to those who dont have any.. Blajar bersyukur ats sgla nkmat... Kt x boleh dpt semua yg kita nak.. DIA akan beri apa yg kita peRlu.. Menurut ketentuanNyA yg maha bijaksana..

Sizuka said...

salam perkenalan.. jemput ke blog saya =)

Anonymous said...

like papa, me speechless too.. tawakal dan berserah padaNYA. Dia Maha Mengetahui yang terbaik untuk kalian.. take care mama..

Mamanurin said...

Dear All,

Alhamdulillah, mama ok. Mama tetap mamanurin yang kuat insyallah. Semua rezeki dan nikmat dari DIA yang Esa. Selagi dikurniakan rasa sabar dan kekuatan, mama dan papa pasti akan berusaha.

Thanks my dear readers..semangat dan nasihat kalian penguat semangat mama.

Popular Posts