April 1, 2012

Moga Dia Sihat


Semalam mama pergi ziarah officemate mama yang warded kat KPJ Tawakal. Kawan yang dulu sama-sama melalui fasa treatment, kawan yang pregnant selang sebulan dengan mama, kawan yang dapat baby girl sama macam mama namun baby dia membesar, menjadi kanak-kanak yang comel, memanggil mama dengan panggilan mama rin!! baby mama pula bidadari syurga..

Entry ini khas buat dia, dia yang sangat tabah dan dia yang kekadang sangat lurus!!! dia yang mama and kawan-kawan office selalu ketawakan dia sebab ringging tone handphone yang sangat dahsyat..hehehe. Kawan mama kena warded sebab demam denggi. Hampir seminggu warded, hari ini pun still tak boleh keluar sebab bacaan darah makin turun hingga ke 89!! Arggg mama susah hati sangat..kawan mama tengah pregnant second baby. Hoping baby pun sihat. Tadi mama whatzzup dia..

Mama : Brapa bacaan darah? Shasha(gegirl kawan mama yg sebaya arwah Mia) ok tak?
Fren    : 89 (bacaan darah). Shasha ok. Akak esok tolong tanyakan kak kholiah, saya admitted ni ada limit
             limit ke? Nak be ready..takut kena buat blood transfussion.
Fren    : Doakan saya sihat yer kak..saya dah sedih ni..
Fren    : Tadi penutup drip saya tercabut masa saya gi toilet, darah saya memancut macam air..nurse kata
            darah saya dah cair sangat

Mama tahu apa perasaan dia, tambah-tambah sekarang tengah pregnant. Mesti dia risaukan kandungan dia yang hampir nak masuk bulan ke 4 ni. Su, akak always doakan kesihatan sihat, always berdoa untuk kawan-kawan akak..always ada ingatan itu untuk teman-teman akak. Insyallah, itu dugaan dari Allah untuk menguji kekuatan kita. You always my sweet friends dear. 

So teman-teman yang lain, if demam sampai menggigil, sakit-sakit badan, pergilah jumpa doctor. If dah jumpa pun tak ok, kena paksa dokctor ambik sample darah untuk check!!


3 comments:

MamaZaraa said...

Masa zmn anak dara pnh kne deman denggi. Sakitnya hanya Allah yg tahu. Insya Allah...smg kawan mamanurin cpt sembuh. Aamiin.

Mamanurin said...

Tula mamazaraa..sian tengok..demamcdah ok tapi paletlet darah makin turun..thanks sebab sudi drop comment. Mama cuba drop komen kt blog mamazaraa tapi tak tahu kenapa tak boleh...

Anonymous said...

semoga kawan mama nurin tabah ye.. kite doakan semoga die cepat sembuh... mama watla sup ketam untuk kawan mama tu.. katanya sup ketam insyaallah leh jadi penawar denggi... :) (nkh)

Popular Posts