April 5, 2012

Iman Harith~ Makan Bateri

Title yang sangat mengejutkan agaknya kan? ummm mama ni sebagai maklong dia lagi terkejut bila mama dia bagitahu mama semalam, apa lagi mama pun pot pet pot pet bum bang bum bang!!! rasakan..maklong kalau tak berleter okay lagi, tapi kalau dah berleter, dah macam murai tercabut ekor. Time tu rasa nak balik Taiping!

Iman Harith yang bikin maklong sakit jantung

Adik         : Along, anak hang tertelan bateri handphone mainan..

Mama       : Apa? macam mana boleh telan, korang tak jaga ker? ishhhhhh!!! abih tu macam mana? dah bawa  pergi  hospital ker? hahahahaa soalan bertubi-tubi! Mana budak tu?

Adik         : Belum lagi..dia pergi sekolah@nursery

Mama       : Laaa!! eeeeee..geram ni. Tak ada sapa ke dok tengok dia time tu

Adik        : Dia dok main macam biasa, mak sembahyang, aqilah baru balik mengaji, nampak adik  tercungap-cungap, muka dah biru tapi diam je, kakak yg baru nak masuk 5 tahun tu tengok adik    macam tu, terus nangis berlari tumbuk maktok yang dok sembahyang suh tengok adik bila mak sampai, mak, Iman dah diam..mak tanya dia, Iman buat apa?..kau tahu tak dia jawab apa kat mak? Iman telan bateri!!! mengucap panjang mak tu sebab memang tengok ada lagi satu bateri kat tangan dia
Mama      : Isshhhh budak bertuah sorang tu!! aku tak kira, pergi bawak dia hospital!!!

Adoi!!! sakit jantung mama dibuat dek hero sorang tu..selama ni, segala macam mainan dia main, segala macam dia cari penyakit, lasak giler tapi memang tak sangka dia dengan selambanya cakap kat maktok dia, yang dia telan bateri! bila tanya kenapa, dia boleh jawab maktok tak kasi nasi!! bertuah punyer cucu kan. Padahal tak berenti dia makan hehehehe..saja mencuba benda baru la konon tu..dah tu, orang lain tidur, dia dok berjaga sampai tengah malam gara-gara bateri dalam badan yang masih berfungsi bagi tenaga kut, bila adik mamatedar, tengok dia  dah tidur sorang..dok pakat ketawakan dia pula konon bateri dah habis..ishhh boleh buat jenaka lagi kan!! 

Bila bawa pergi hospital, bila scan/x-ray, memang ada bateri tu dekat usus dia..doctor kata kalau lagi 2 minggu tak keluar bersama najis, kena bawa dia balikke hospital..ummm memang betul la Iman Harith tak bohong!! tapi..Ya Allah...Iman kenapalah pergi telan bateri handphone tu? nasib baik bukan maklong yang belikan handphone tu. Langsung tak ada perasaan bersalah pun budak kecik tu tau..tapi bila mamam ni nak cakap dengan dia, tak nak pula, siap mama ni umpan nak belanja KFC tapi dia tetap tak nak..orang buat salah memang macam tu..takut kena berleter or soal macam-macam la tu...siap kau Iman Harith bila maklong balik, habislah maklong pegang, maklong gomol hehehe..harini Aqilah pula demam, mesti sebab terkejut bila tengok adik jadi macam tu..

Nur Aqilah Hannani ~ sebaya arwah Mia..thanks sayang


No comments:

Popular Posts