April 9, 2012

Kena Paksa

Bangun pagi dengan penuh semangat walaupun kaki mama masih sakit lagi, susah nak berjalan bila sebelah kaki still sakit. Tapi mama gagahkan diri juga sebab minggu ni empat hari aje kerja hehehe..

Turun dari kereta papa, pun masih gagahkan diri sebab semangat nak kerja tetiba bersemarak tan tentu pasal. Jadi bahananya, hari ini kat office asyik kena usik dengan kengkawan, kena paksa pergi clinic..siap ada teman yang tolong guide ke clinic walaupun clinic sebelah office je. Sebab sukar untuk mama untuk menuruni tangga or naik tangga kat hall depan office tu..

Kat clinic, teruk mama kena check and kena soal. Kena tanya sama ada mama ada tiroid or tidak, suruh baring, suruh telentang sebab doctor nak check kaki mama..dipicitnya betis mama yang cramp..umm doctor kata bengkak sikit  betis mama yang cramp tu..kan cramp dari hari Jumaat tak elok-elok lagi..tekanan darah and gula semua ok. Sambil doctor merekod apa yang dia check mama, mama tanya dia..

Mama  : Doctor, saya ada cyst yang kecil, bahaya tak doctor
Doctor : Tidak..itu biasa kalau kecil, jangan risau. Nanti dia akan hilang. Bila last you check?
Mama  : Last week..Tuesday..and rahim I retroverted.
Doctor : You boleh buat check up again if you want..your last period?
Mama  : last month 10th. March, and  yesterday i had my menses
Doctor : Jangan risau, rahim retroverted itu, selalunya dari lahir lagi, u can pregnant
Mama  : i try to pregnant doc
Doctor : ok..u always can try dear, but don't put on weight
Mama  : yes doctor..pastu dalam hati (umm kena diet la lagi ni)

Umm mama belum decide lagi..dapa ubat 3 jenis..ubat makan dan sapu, then dapat extra ubat juga sebab mama minta,folic asid!!!

No comments:

Popular Posts