October 25, 2010

Tentang Rasa Teringin..

Salam Sayang,

Emmm tunggu mama citer lagi ker? Mama nak citer tentang rasa teringin..rasa nak merasa dan sebagainya. Weekend lepas, lepas temankan papa ke pusat dialysis untuk rutin dialysis papa lah..siannya papa sayang, seminggu 3 kali terpaksa menghadapi kepenatan dan kesakitan tersebut..sebelum sampai centre tu, mama kata teringin nak makan nasi lemak yang pernah mama makan..huhuhu so papa belikan..okaylah rasanya...nama pun sebab teringinkan..mama tinggalkan papa dekat centre dialysis sebab kawan mama datang ambil ajak pergi PWTC..nak perabihkan duit kononnya..

Mama dengan kawan baik mama jenjalan kat PWTC, ramai orang sayang, ramai juga budak-budak yang berkejaran..bakal pemimpin negara kah mereka ini..tak ada satu pun raut yang mama kenal..wah!! mia, mama nampak tempat jualan kain..murah-murah..uhhhh tu yang tak bestnya kalau pergi tanpa papa, semua nak beli tanpa boleh di control..semua kena beli dengan duit sendiri..tetiba ada SMS dari papa.."Jangan nak beli benda bukan-bukan yer"..uhhh papa ni macam tau tau jelah Mia yang mama nak beli barang..terpesona..terpikat dan yang paling utama teringin!!! mama rasa macam murah aje kain-kain kat situ,,so mama pun beli..4 pasang lagi!! kalau Mia ada boleh sedondon. Bila balik kat tempat papa dialysis, mama dah senyum manis kat papa hehehe takut kena marah..terus cakap, "ala papa kain murah je..sepasang tak sampai RM50..heheheh" papa senyum je sebab memang mama ni tak makan saman hehehe..mia cenyum?

Semalam Ahad, papa bawak mama pergi makan nasi Arab kat Cyberjaya..sampai je, mama macam poyo kejap sebab ramainya orang..pastu balik pergi OneUtama..mama paksa papa beli tshirt..dapat sehelai je..papa ni susah sangat tau nak beli baju baru, bila suruh beli tak nak tapi bila mama beli baju baru, bising pulak...kedekut kan papa Mia ni..on the way nak balik rumah, kawan mama call ajak pergi I-City pula, ummmm pergi lagi..posing macam budak kecil je..mama tahu, Mia tengok mama pun malu yerk..pastu siap gelak-gelak kan mama kan..nak tengok mama?


3 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

tu aa..ada kawan ckp kat sana kain2 murah..first day dorang dah jual murah2..:) nasib baik tak gaji lagi..klu tak memborong gak kat asana..hehe..

JMY said...

suami dialisis kat mana

MaMaNuRiN said...

ina, tu la pasal...mamanurin dapat english cotton, sepasang rm20 je..uhhhh mmg kalau tak control, boleh abis duit kat dlm purse..

jmy,

hubby mama dialisis kat PJ

Popular Posts