October 30, 2010

Rasa Dingin Rindu

Di pagi hari, bumi dibasahi rahmat dari Allah, hujan yang turun menyubur alam, kedinginan dirasai hinggakan kedinginan itu meresap seluruh badan mama, melekat ditangkai hati mama, betapa tenangnya rasa dipagi sabtu yang dingin.sejuk sangat mama rasa...

Saat ini juga, bestnya andai si budak kecil bernama Mia tu ada disisi mama sebabnya dalam kedinginan hujan yang turun, bestnya kalau dapat peluk budak kecil tu macam ni...
peluk kuat-kuat, peluk erat-erat agar rasa dingin, agar rasa sejuk itu bertukar ganti menjadi hangat sehangat kasih sayang mama pada dia..agar sejuk dingin itu menjadi haba yang menguatkan lagi rindu mama pada dia..best tak peluk mama? ummmm ada bau baby kat pillow mama..mesti bau anak mama ni..opsss Mia menguap yer??


Mama selalu berangan-angan andai Mia ada, kita berdua mesti macam ni kat katil,
Mia belajar genggam jari mama, macam Mia pegang jari papa dulu..Mia genggam, Mia lepas..genggam semula sampai Mia pandai..pastu Mia ketawa gembira sebab mama tengah buat memek muka yang paling comel lagi cantik buat Mia but pada Mia sure memek muka tu yang paling hodoh Mia tengok kan, sebab tu Mia ketawa..dingin hujan ini membuatkan mama begitu merindui anak mama..dan mama rasa ketenangan mama disini sama dengan ketenangan Mia disana, sebab disanalah tempat Mia yang telah Allah berikan..tempat yang terbaik kurniaanNYA, ucap syukurmu pada Dia wahai anak ku..

2 comments:

Mrsboxz said...

rindu itu mmg ttp akn ada,sentiasa ada..utk mereka yg mengalami mesti memahami..semoga kita dikuatkan semangat..aminnn

MaMaNuRiN said...

mrsboxz,

thanks sebab sudi drop kat sini, ummm ya rindu tetap akan ada, betul, hanya yang mengalami akan memahami, moga allah akan lindungi hati kita dengna keimanan dan ketabahan

Popular Posts