March 2, 2011

Mama Cuba Lagi

Harini mama MC tau Mia, mama tak pergi office. Mama period semalam, uhhhh hancur lagi angan-angan mama..malam tadi heavy jugak period mama tak macam selalu..mama ok, Mia jangan risau, dok sana baik-baik, doakan mama dengan papa tau..

Bila tak kerja, tak pergi office, mama dengan papa pergi DEMC @ Shah Alam sebab arini ada appointment dengan gynae specialist mama...hampir 6 bulan selepas last treatment IVF yang mama lakukan, arini still jejak lagi tapak kaki kat situ..nasib baik mama sampai cepat, cepatlah dapat number..so jumpa doktor sembang-sembang, review balik ubat and procedure yang dah buat dulu..so doctor decide untuk IUI Procedure..macam yang mama buat dulu masa dapat pregnant kat Mia la..Mia ingat tak? doktor kata dari catatan period table yang mama berikan pada doktor, period mama normal sebab every month mama regular je..doctor kasi mama 2 jenis ubat..Clomiphene 50MG (2 tablet once a day) untuk 5 hari  dengan  Dexamethasone 0.5MG(1 tablet at night) for 1 week..pastu kena ambik darah untuk ujian FSH mama..mama serah je lengan mama untuk diambil darah, nasib baik senang pulak staff kat lab tu cari..
 
Minggu depan ada lagi appointment dengan specialist mama..uhhhh mesti nak kena scan and cucuk ubat lagi. Mama tak kisah jugak pun, huhuuu minggu depan nak apply cuti or nak MC aje yerk? jumpa doktor sure dapat MC ni..mama harap sangat kali ini treatment mama berjaya..

5 comments:

MommyAqil said...

InsyaALLAH..kami semua masih dan terus mendoakan yang terbaik buat mama..Semoga mia cepat-cepat dpt adik yer...Amin..Take care tau mama...

umi aiz said...

insyallah kak, moga2 ade rezeki tuk thn ni..
al-fatihah mia !!, sentiasa dr umi sha n baby aiz..

umimiqdad said...

sabarlah mamanurin ye...insyaallah nanti allah akan bg "special gift" utk segala susah payah ini...

mamaILH said...

as-salam mama, sy doakan semoga iui mama akan berjaya akhirnya...bila tgk nama ubat2 ni...teringat kisah dulu...mama teruskan sabar dan tabah...=)

Yasmin Nabilah.. said...

Ya Allah, Kau permudahkanlah urusan Mama Mia..Murahkan rezeki buatnya..Amin..

Mama, cuba lagi yek..InsyaAllah..doa kami sekeluarga terus buat Mama dan suami..

Popular Posts