May 22, 2011

Birthday Papa Mia

Papa dah tua setahun pada 18/05/2011 but mama tak kisah. anak mama kat sana pun tentu tak kisahkan  papa tua setiap tahun. Dua hari sebelum birthday papa, mama dah ready beli card birthday, dah ready belikan hadiah untuk papa..jenuh juga mama nak bawak balik sebab papa ni suka jadi tukang sebuk, sebuk nak tahu segala yang mama bawak balik, nasib baik mama bawa backpack kalau tak sure lagi banyak papa tanya..pastu bawa balik beg isi kain sembahyang..hehehehe cover line nak buat surprised..sampai rumah je terus seludup hadiah-hadiah dgn card kat dalam guest room..

Tepat 12.00 pagi,bukan tengahari tau, sambil papa tengok TV, mama yang macam cacing kepanasan sebelum tu terus keluarkan card bersama-sama hadiah birthday papa..heheh memang surprised la kan sebab orang lain dah tidur, kami belum lagi walaupun sebenarnya, mata mama dah mengantuk sangat..kek? malam tu tak ada kek sebab nanti tak jadilah surprised kat papa..mama kasi papa kad birthday yang ada gambar kereta sebab nak bagi hadiah kereta, mama tak cukup duit lagi, entah bila leh cukup hehehhe..pastu mama kasi sandal kickers dengan kasut kickers..hahaha papa dapat banyak hadiahkan? hadiah mama untuk birthday mama yang lepas? uhhh lum dapat lagi..

Surprised tak habis lagi sebab masa hari birthday papa tu, papa ada dialisis paginya..sempat lagi mintak nurse joint venture belikan kek and surprisekan papa yang sedang tidur ketika dialysis..hahahaha terkejut giler papa sebab tak sangka akan ada another surprise..mama mmg suka sangat buat surprise..nurse-nurse dekat situ siap nak baling tepung lagi kat papa..ishhh bahaya tu, siap haribulan mama pun kena jugak nanti tepung tu..mama order KFC so kitaorg makan ramai-ramai..sekali sekala tengok papa teruja, seronok gak..bangga giler..lepas settle dialsysis dalam kul 2 petang, papa ajak pergi kedai kereta, dah lama nak tukar lampu dengan casing kereta..konon nak pakai macam BMW..so pergilah Shah Alam..another gift from mama..uhh macam orang kaya pulak..tak adanya kaya sayang oii, kaya kasih sayang je kot sebab papa tak kongsi sayang mama dengan sesiapa, nak berebut dgn Mia, Mia ada kat "sana" papa tahu mama sayang Mia, sayang macam mama sayang papa..wow!! birthday papa yang paling best agaknya kan tahun ni papa?






Gambar hadiah and card papa? alaaaa mama tak sempat nak ambil sebab sibuk melayan papa yang  banyaksa..soalan pada pagi yang sepatut kami tidur lena..uhhh papa papa..Happy Birthday Papa..May Allah bless you..Wishing u all the best dunia dan akhirat. I love u!!

2 comments:

Mrsboxz said...

Banynyer surpisee..kreatif inovatif btul MamaNurin...Heppy BEsday To Papa jugak...Thn dpn Mama wat surpise lg gempak yer...Tkltk pantun dlm kad utk Papa ker?---Ada Lori Ada Bas, Ada Ubi Ada Batas,Papa jgnLupa Balas...hehehe,Mama mesti dpt besday present Mama nanti....Happy Baca entry Mama ni...

MaMaNuRiN said...

ekekkeke tak adalah kreatif lagi inovatif mama damia, cuma eronok tgk bila surprised berjaya..tak ada pantun, nanti kenakutuk lak dgn en hubby, tak dapat hadiah pun tak apa, janji dpt pergi holiday heheheh..thanks mama damia

Popular Posts