July 7, 2011

Kena Tinggal..

Mama susah hati..

Susah hati sebab kena tinggalkan papa hujung minggu ni. Mama rasa, sejak mama kawin dengan papa, mama jarang tinggalkan papa or papa tinggalkan mama, mesti nak berkepit siang malam, even kalau papa nak jumpa kawan dia, mama mesti nak ikut dan papa pun mesti nak bawak mama.

Masa mama pregnant 7 bulan kat Mia dulu, mama sakit sampai kena warded pun papa still jugak nak tunggu mama walaupun kena tunggu kat luar ward (sepital kerajaan tak kasi masuk temankan isteri). Sampailah masa mama nak bersalin, sampai nak kena usung masuk bilik bedah, papa still jugak nak ikut mama, and mama pun macam tu jugak, nak jugak papa ikut tapi disebabkan heart beat Mia dah drop, so kena lah emergency caesar..papa tk boleh ikut masuk bilik bedah..rasa kosong tau masa tu..tapi pikirkan Mia, mama kena kuat.

Nasib baik masa tu mama bersalin kat private hospital,so ada kelebihan kat situ, suami boleh temankan isteri dan anak..sebab papa, mama kuat nak bangun untuk gi jenjalan tengok Mia kat ICU masa tu..papa yang pimpin mama..papa yang tenteramkan mama..

Bila mama dalam pantang tanpa Mia, setiap minggu papa balik tengok mama kat kampung, tiap hari bergayut kat telepon sebab papa risaukan mama..risau mama yang kematian Mia..dalam tempoh tu, papa betul betul keletihan tapi tetap gagahkan diri untuk mama..masa tu mama tak risau sangat sebab papa sihat dan kuat tapi sekarang...

Sejak papa sakit last year, sejak kesihatan papa yang tak menentu, mama tak pernah berpisah dengan papa even papa kena warded kat hospital pun, mama tetap nak juga duduk kat hospital..rasa macam tak lengkap bila tak ada kat papa..papa kawan mama bersembang, mengumpat, bergaduh dan ketawa..tapi tak leh buat kawan menangis, bahaya..tak sampai hati tengok papa sedih..

This is the first time mama terpaksa tinggalkan papa untuk 2 hari 1 malam..rasa macam lama je. Aturan kerja yang wajib mama attend, malas nak mengadap EDO company, malas nak bersoal jawab..hoping sakit papa tak buat hal bila mama tak ada nanti..mama dah pesan kat paksu Mia, suruh datang umah temankan papa. No alasan baik dari paku or dari papa.

3 comments:

mama akid said...

sabar yer mama..dugaan kita berbeza tapi kita punya satu perasaan yang sama...

papaYA said...

Kak, suami saya pun outstation 4 hari 3 malam.. Rindunye kat suami bila balik rumah lepas kerja..

Mrsboxz said...

MamaNurin, kita doakan PapaNurin sht yer sepjg Mama takde.Jgn ssh hati yer.

MamaNurin,perenggan pertama kedua tu mmg sama sebijik lah ...Mama pun tak sgup berjauhan.Kekuatan Mama Damia pun dr PapaDamia...huhuhu...

Mama pesan paksu suruh update status kesihatan Papa setiap masa yer sepjg Mama outstation..hehe.

Popular Posts