July 16, 2011

Makan, Shopping, Terkilan, Kpop

Pagi tadi mama breakfast makan lontong setelah puas masuk kedai makan 2 tiga kali tak jumpa, last mama pergi area Paya Jaras dekat dgn bangunan baru Honda  Sales and Service..warung makan Pak Abu. Fuh lega dapat makan lontong, superb!! esok mama nak makan lagi, dah siap order kat papa suh bawak mama makan lagi esok.

Lepas breakfast terus pergi Mid Valley, lama sangat tak pergi, mula tu nak cari kasut sebab kasut mama dah nak hancur hehehe..dah jumpa kasut tapi papa tak berkenan pulak dgn kasut yg mama nak so, mama tak jadi beli..tak dapat kasut, mama tengok  blouse dgn kemeja..dah dapat 2 helai, cari seluar dapat 3 helai hehhee..then ternampak blouse yang sangat cantik, mama dengan papa pergi lah kat situ, tengah dok belek, ada sale girl kat situ cakap "ni baju untuk maternity" even tak nampak pun utk maternity..sentap terus mama, sambil nak cover malu or marah, mama cakap, tak pregnant tak boleh ker tengok?..terus mama bla dari  situ..sambil jalan terus cakap dengan papa dengan airmata bertakung, "mama saja je belek baju tu, lagipun tka nampak pun mcm baju pregnant, nak tengok pun tak boleh ker"..papa dgn rasa nak control emo mama cakap "tak adalah tak boleh, dia nak bagitahu aje kut"..argggg tak kira, dah kecik hati!!!

Terus pasang niat, insyallah mama pregnant, mama akan pergi kat situ, and borong semuanya termasuk sale girl tu!sedihnya mama masa tu, terus rasa rendah diri. Harini dapat minum mocha blended buy 1 free 1 dari San Francisco kiosk kat bawah tu. Sedapnya!!! kasi reda sikit rasa terkilan kat hati mama pasal kejadian sebelum tu.

Dari Mid Valley terus ke Shah Alam makan, call paksu, paksu tengah rajin bekerja so mama dengan papa ajelah yang makan..kebetulan makan kat SACC Mall so dapatlah mama tengok Kpop Talent Show kat bawah sana tu..rakaman untuk 705 Astro, harini dari 30 orang, diaorg nak pilih hanya untuk 2 orang ke final yang akan di buat dekat The Curve, Damansara..papa siap ambik pamplet visit Korea 2010 - 2012..bestnya kalau dapat pergi Korea!! Winter Sonata!!!

2 comments:

MommyAqil said...

Mama..jgn la sentapp InsyaALLAH masih ade peluang utk mama pakai blouse tu..InsyaALLAH..kita doa sama2 ye..mesti cantik gile kan blouse tu...

Mamanurin said...

mommy,

mmg sentap giler..insyallah amin amin amin

Popular Posts