April 26, 2011

Geram II

Rasa sedih berkampung kat dalam hati..hati yang tiada taman sebab taman telah pudar warna serinya. Mama nangis senyap senyap dalam bilik takut papa tahu tapi tetap KANTOI dengan papa walaupun nangis siap tutup dengan bantal! "mama? Ishhhhh naper nangis?"..mama diam aje sebab kalau cakap mesti serak suara, tapikan papa ni mcm tak paham je kenapa mama nangis! Saja la tu..

Mama nak mak dan abah mama yang nun kat Perak..nak bagitahu mama sedih sangat..tapi ishhhh tak boleh bagitahu diaorg, sebab kalau call pun, dengar je suars mama dah mula menangis, tak bercakap lagi tu..dah selalu macam tu, jadi mama dah mula kena belajar sedih sensorang..mak mama selalu kata mama "kememe"..

Eh! Anak mama Mia tak ingat mama ker? Lama tak datang jenguk mama dalam mimpi..lama tak dtg main dgn mama, dah lupa mama ker? Tak kesian kat mama? Mama rindu Mia..rindu sangat..sabtu ni birthday mama..uhhh dah tua la mama kan tapi sorang anak pun tak ada untuk temankan mama..pernah ada Mia tapi..tunggu mama kat sana pulak..uhhhh sakitnya sedih ni..pedihnya rasa rindu ini..peritnya rasa!

5 comments:

Bicara hati ibu aisya said...

Sabar yer kak.Terus kuat dan kuat.Insyaallah..akan ada rezekinya tuh.Semoga segalanya dipermudahkan buat akak.

mama akid said...

mama banyakkan beristifar yer..insyaallah jiwa mama akan kembali tenang...

MaMaNuRiN said...

ayu, terima kasih..

mama akid,

terima kasih yer..insyallah

Nurul Aznil said...

salam,

sure dia ingat you...
sure dia doakan Mama dia cepat dapat baby...
tapi jgn kata nak dapat ganti yang hilang... NEVER ganti... not even a thousand child can replace the one that we lost before...
kita nak peneman... yes, you got the word right my dear...

i tell you what, jgn tension, rileks... que sera sera... it WILL happen in the most suprising time I tell you...

MaMaNuRiN said...

nurul,

yeah dia ingat mama dia..sure sangat2 sebab selalu rasa dia ada dgn mama dia yang kekadang mcm tak betul sikit ni hehehehe..a'ahh buat peneman mama dgn papa kan adik dia nanti sebab dia mmg sgt istimewa..

thanks nurul, ni pun skrg tengah control tak sensen tensen..insyallah amin amin

Popular Posts