April 1, 2011

Mama..Tidak Seperti Dulu..

Semalam mama busy sangat dekat office almaklumlah month end, memang banyak sangat keje yang mendatang, kepala mama jadi berserabut, bukan sebab kerja tapi mama jadi rimas..bisingnya office mama! kalau bising pasal keje okay lagi, ni entah apa yang dijeritkan, yang dok bercerita..uhhhh memang semalam, mama rasa nak pecah kepala ni..dah ler kena buat daily reconciliation, nak buat report pelbagai, nak buat segalanya..uhhhhh memang penat kalau tak cuti setiap hujung bulan..tapi kalau cuti, lagi teruklah jawabnya bila masuk office, kalau balancing ada orang tolong cover,ok lah, buatnya orang tak peduli nak  cover, jenuh lah nak memerah keringat membuatnya..

Bila mama dok diam buat kerja, rupanya ada jugak yang perasan akan "diamnya" mama..jarang bersuara..agaknya sebab tak tahan tengok mama diam, tetiba ada message kat skrin pc mama "akak ok ker? diam je" auwww!!! tersenyum je mama, sebab msg tu pop up tengah-tengah mama buat kerja, nak kena babab ni..so mama jawab lah "eh, akak ok je, jangan risau..ni dok tengah buat balancing ni" hehehehe tapi bebenornya dok jugak mendengar diaorg tu merepek merapu mengusik segalanya..

Mia,betul ker mama ni ok? malam tadi pun ada kawan mama chit chat kat FB tanya mama ok ker tidak..sebab dia kata, mama macam tak happy je, tak ceria macam dulu, dah tak bising macam dulu..teruk sangat ker mama ni dulu yerk? bising sangat ker? ishhh mama masih macam dulu kan..cuma keadaan sedikit sebanyak telah merubah situasi sekarang..

Mama senenarnya kena tumpukan perhatian pada kerja mama, mama cuba nak settlekan semua kerja, semua report dan semua filing sebelum mama bercuti..sebelum mama MC and sebelum mama kena tahan lagi kat ward..perlukah semua itu mama terangkan pada kawan-kawan mama yang prihatin akan diri mama? ishhh mama tak boleh lah Mia, bila kawan-kawan mama macam kasihan pada mama..susah nak bwak diri dlam keadaan macam tu..arini, mama dah settlekan pula, monthly reconciliation and daily,sebahagian benda2 yang kena filing dan juga admin report..so hari ini, tak adalah banyak kerja yang mama kena struggle settlekan sebelum mama jumpa doktor.

2 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

kawan2 mama ambil berat tu..dorang tak nak mama sedih2. dorang takut mama murung..Takpe..at least ada officemate yg amik berat kan .:)

MaMaNuRiN said...

yup!! antara kengkawan yang paling best mama pernah ada..-:)

Popular Posts