April 5, 2011

Scan dan Injectio Gonal F

Hari ni mama jumpa doctor..sementara nak gi DEMC tu, mama gi breakast dengan papa kat Kota Damansara tapi entah apa yang kami salah makan pun tak tahu, mata mengantuk sesangat..nak kata makan nasi beriani, tak makan pun, makan tosai dgn barli panas je..ishhh mushkil la...takkan la sebab mama tegur merangkap "merengus" mamak tu marah mama then jampi mama kan..lain yg dimintak, lain yang kasi, tak paham buat cara paham tu yang mama angin tu hehehhe..

Jumpa doctor, hari ni hari ke10 so memang nak kena scan tengok "telur"..alhamdulillah, telur banyak dan membesar ikut hari yang sepatutnya..doktor kata, kalau buat IVF best hehehhe..so doktor kasi ubat injection Gonal F yang kebetulan last month mama punyer ada balance lagi..simpan kat dalam peti ais comel doctor kat bilik dia tu..so ubat dah save la kan arini..cost dah kurang..arini doctor yang tolong injectkan kat perut mama..tak rasa sakit pun..esok mama kena buat sendiri kat office..

Hari Khamis nanti mama kena jumpa doktor lagi untuk scan..nak tengok perkembangan telur, sebelum doktor decide for IUI or IVF..tapi mama tengok tadi doktor memang kiv mama for IVF so if telur bagus, insyallah doktor akan kasi another ubat untuk tahan "telur" tu dari pecah.then if continue dgn IVF, mungkin hari Jumaat or Sabtu, mama kena masuk ward again untuk procedure OPU..

Moga segala usaha mama dan papa Allah berkati, moga Allah makbulkan apa yang telah papa dan mama lakukan. Mama harap sangat, kawan-kawan yang datang jenguk Mia dengan mama kat blog ni, akan mendoakan kejayaan mama dan papa.

6 comments:

eimma's said...

teruja nak tau kisah selanjut nya :)

semoga segala usaha berhasil

ummi said...

mama!!!ummi doakan mama berjaya kali ni..takesahla iui or ivf...inshaallah ummi pulak menyusul,amin!!

Yasmin Nabilah.. said...

AMIN...moga usaha mama kali ini berhasil....:)

MommyAqil said...

Mommy pon excited nak tau lg perkembangan seterusnya..Take a really gudcare mama..Semoga usaha kali ni membuahkan hasil..InsyaALLAH..

bettyshah said...

salam perkenalan..
teruja nyer saya n3 ni...'telur banyak dan membesar'..saya nyer x mo membesar pon...cam tu jer..smpi doc kata telur tu degil..hihihihi..saya kena amik injection gonal f ngan dos yg byk plak kali ni....
saya doakan segalanyer kan berjaya..amin..insyaallah

MaMaNuRiN said...

hi betty, ekekekee tu la yang doktor kata, insyallah, mmoga kiter berjaya..

mommy, terima kasih..doakan yer, nanti "adik" leh main dgn abg aqil

Popular Posts