April 28, 2011

Kekuatan dan Ketabahan DariNYa

Hari ni last mama kerja..esok Jumaat, mama dah cuti..yes! mama nak balik kampung..nak pergi jenguk banglo kecil Mia yang dah lama sangat mama tak pergi ziarah since mama selalu busy dengan treatment-treatment mama..rasa rindu sangat..ummmm dahmula rasa sebak, rasa macam sekarang nak terbang terus..

Tak sabarnya mama nak jumpa anak-anak sedara mama..dah boleh bayangkan betapa peningnya kepala mama, betapa penatnya mulut mama nak bercakap, betapa teruknya tekak mama nanti bila kena menjerit..betapa teruknya mama bila kena buli..uhhh rindunya kat bebudak tu..mesti mengada-ngada nanti, mesti tak dengar kata  dan mesti mama dengan papa asik kena bodek..mesti kena belanja makan KFC or Mcdonald nanti..tak mau tak mau makan!! mama dah berisi sangat rasanya akibat asyik makan ubat hormon aje..

Tak sabar rasanya nak tengok bebudak tu pakai gaun dan Tshirt yang mama beli, mesti perasan cantik dan handsome..mesti nanti kena bawak pergi cari basikal baru..adoi!! tauke balak pun boleh bankrap tau sayang maklong oiii..maklong belum balik lagi, dah banyak pesanan penaja..time belum dapat barang semua sayang maklong, dah dapat yang dikehendaki, maklong ke mana..sayang pun kemana..

Sabtu birthday mama!! bestnya orang celebrate birthday mama sampai ari ahad bawak ke hari isnin! heheheeh..mama nak dok kat kampung lama sikit, nak main-main dengan anak-anak sedara mama..nak pegi banglo Mia..harap-harap banglo Mia kemas dan bersih ..

Perasaan mama sekarang? ummmm still ada rasa frust dan sedih, tapi mama tetap akan berusaha supaya mama dapat permata hati yang mama selalu inginkan..yang dapat jadi peneman mama di dunia ini..entah kenapa mama masih ingin terus berusaha..entah kenapa mama belum lagi mengaku kalah..entah kenapa mama masih mempunyai kekuatan..terima kasih Ya Allah atas ketabahan dan kekuatan yang Kau berikan pada hambaMU yang lemah ini..

7 comments:

Fika Ashikin said...

mama...happy birthday!!! n sampaikan salam dan doa fika utk mia ye...bidadari syurga!! smoga mama happy..

MaMaNuRiN said...

fika

muahhhh terima kaish banyak2..insyallah, sure mia suka auntie fika kasi haidah doa utk dia..

Mrsboxz said...

Sy belajar erti tabah dr MamaNurin..sy kenal erti MASIH ADA CAHAYA drpd MamaNurin.Setiap hari setiap kali berdoa utk sy,sy doakan juga utk MamaNurin....many things i learnt from you.Everytime open yr blog,see yr face...make me strong bcoz ur strong than me...keep on movin MamaNurin

mama akid said...

heppy besday mamanurin..semoga mama tabah dalam menghadapi hidup ini yer..insyaallah semua ini ada hikmahnya...banyakkan bersabar yer...

Lady Mira said...

Happy birthday mama... jgn stress2 sgt ... take care :)

MommyAqil said...

Wahh..banyak nya yang mama nak buat nanti..heiii mesti tak sabar sgt nk pg banglo mia kan..Selamat menziarah mama..Aqil pon nak jadi anak sedara mama la..Penyayang sungguh maklong Zir ni..hihihi..Gembira-gembira tau mama hari istimewa mama nanti..Luv u..muahhhh...

MaMaNuRiN said...

mrsbox..mamaakid and mira,

tqvm..insyallah..hahaaaaa mama dah kena buli dgn bebudak tu..tapi mama happy

mommy,

boleh aje aqil jadi anak sedara..tak jadi pun tetap anak juga hehehe boleh kan mommy? hahahah maklong time kena bodek mmg suker..tapi lepas tu, rasa macam nak gigit je bebudak tu sebab dah tak peduli dah kat maklong kalau dapat barang hehehe

Popular Posts