April 27, 2011

Satu Episod Kegagalan

Semalam mama dah check urine..hanya dapat result satu line je..dah menangis sepanjang malam, bangun mata bengkak! arini period! aduh sedih sangat..hampa semua ada. Sedih kan mama? Kesian kan kat mama? Papa? Papa diam aje sebab dah paham sangat dengan mama ni, karang dipujuk lagi teruk sedihnya, so rasanya papa ambil pendekatan mendiamkan diri..usha mama je dari jauh supaya mama tak buat keje bodoh agaknya..

Masa kat office, mama sms papa, padahal boleh je cakap dalam kereta kan.."papa, tadi ada darah period keluar"...papa balas msg mama "tak apa, dah tak ada rezeki kan..nak buat macam mana..kita dah usaha..tak mau sedih sedihlah, buruk lah ucuk papa bila sedih"..ingatkan ada lah received bunga ke apa ke dari papa tapi tak ada pun..tak romantik langsung..tak bagi peluang langsung jadi glamer kat office..

Harini mama tak pergi solat..so banyak ler pertanyaan yang perlu dijawab..ada yang mama jawab ada yang mama diam je..sebab mama dah tak tahu nak jawab apa, jawapan tetap sama pada soalan yang sama setiap bulan..apa nak dihairankan, ini semua dari Allah..redha je..redha yerk?

Teruk kali ni, mama rasa, mama banyak kehilangan darah..rasa pening, perut mengeras macam nak meletup..masa kat restroom, rasa nak pitam..lama sungguh mama kat situ, sambil tu amatlah sangat berharap agar budak-budak department datang cari mama yang lama sangat kat restroom tu..tapi agaknya diaorg tak perasan kut yang mama ambil masa yang lama..masa kat restroom tu juga, mama  terkejut pun ada, sebab tetiba keluar ketulan darah hampir besar 2 jari mama..patutlah sakit sangat..tak pernah rasa teruk macam ni..harini memang rasa teruk sangat! lemah sangat badan dan lemah minda!

Papa datang ambil mama kat office, nasib baik jalan jammed so sempat singgah farmasi, cari Clomid..nak makan and try checking waktu subur sendiri..esok nak pergi Guardian sebab nak beli ovulation kit..kali ni tak nakbuat appointment dengan gyane mama..tak nak buat apa apa pun sebab mama rasa sekarang mama tak cukup kuat nak face doctor sebab malu asyik gagal je..lagipun bulan depan mama busy sesangat, bulan June pula busy dengan majlis kenduri  perkahwinan adik mama..mungkin kalau tak berjaya pregnant natural, hujung bulan 6 baru start balik treatment, masa tu insyallah duit dah bertambah balik..



11 comments:

sufiza said...

semoga mama tabah...jge diri leklok yerrr...

MaMaNuRiN said...

fiza,

terima kasih banyak banyak..u too

Bicara hati ibu aisya said...

Mama, xmau sedey2 yer.Insyaallah, pasti ada rezekinya tu nanti.Saya doakan utk akak.
Apa2 pun usaha tangga kejayaan.Ye tak mama? ;)

YONG MURNI said...

Hanya orang yang terpilih sahaja mendapat dugaan dr Nya...Tabah kan hati teruskan usaha...

MommyAqil said...

Mama..sedih..seperti dapat mengerti perasaan mama..SAbar ye mama sayang..Semoga ALLAH akan memberi yang terbaik buat mama sekeluarga...jgn sedih-sedih ye mama sayang..**lap-lap air mata tu** ...Semoga Kesibukan Mama akan mengubati hati yang lara ye ...Chill n cmileeee..

honeylily said...

sedih nyer..
saya plak yg rase nak nangis..
faham camne sedihnye hati bile evrytime dtg period..

papaYA said...

Boleh bersedih, tapi jangan lama2 sangat k..

*hugs*

mama akid said...

sabar yer mama...

MaMaNuRiN said...

ayu..yong..honey and mommy..thanks..insyallah, tak sabar menunggu hari yang istimewa tu..

yaya,"hug hug tight" terima kasih dik..hope kita sama sama berjaya yer..

mama akid, insyallah

eimma's said...

semoga mama tabah menghadapi dugaan ye :)

jgn sesedih k *hugs*

MaMaNuRiN said...

eimma,

insyallah...

*hug* tqvm

Popular Posts