November 17, 2010

Takbir Aidiladha

Mia sayang,

Selamat Hari Raya Aidiladha sayang..dari malam tadi takbir berkumandang..mama jadi sedih, bertambah sedih sebab first time mama tak dapat balik kampung, sambut raya dengan maktok dan tokayah..tak dapat sambut dengan semua yang ada kat kampung..dan yang paling tak best, sebab mama tak dapat pergi "banglo" Mia..

Tomorrow, mama kena working sebab tu lah tak dapat nak balik, sebenarnya papa kata, nak balik boleh tapi nanti mama penat sebab nanti bila balik Kuala Lumpur, sampai pun dah lewat, esok pagi dah kena keja..so kononnya mama ikut jelah kata papa..ingatkan boleh tahan perasaan mama ni tapi sebak je memanjang..

Aidiladha, raya korban yerk Mia, ummmm nampaknya kena lah berkorban sikit perasaan sebab mama kena keje esok tapi Mia jangan sedih, Sabtu ni mama balik "jenguk" Mia ya..seronok tak kat sana? Mia dah pandai apa? ooohh..maktok masak apa? ummmm maktok tu. Aidiladha dah macam Aidilfitri..acik kata masa mama call, maktok buat rendang..nasi himpit dgn kuah kacang pastu  siap ada laksa lagi..ummmm jeles tau mama..takkira, nanti mama balik, mama nak minta maktok buatkan lagi..maktok masak memang sedap..Mia tentu suka tau..

No comments:

Popular Posts