November 29, 2010

Tentang Rasa Gembira..Seronok..Kelakar

Salam Mia,

Opssss!! mesti Mia tertanya-tanya tentang tajuk entry mama pepagi subuh ni..sekarang line internet mama ni asyik slow aje sebab tu susah sangat mama nak semabang-sembang kat sini..dah complaint pun tapi still macam tu juga, tu yang membangkitkan kemarahan papa selalu tu heheeh..papa lagi cerewet tau dari mama..

Nak citer kat Mia, Sabtu lepas, mama macam biasa, temankan papa pergi dialysis..pastu mama pergi rumah kawan mama kat Jalan Duta nun..dah janji dengan dia..pergi ambil ubat..insyallah segalanya berjalan dengan lancar, moga diizinkan olahNYA..lepas tu, dah hilang idea nak pergi mana, sebab weekend aje asyik jenjalan, sampai semua tempat dah pergi..perut dah lapar..papa Mia ni, kalau mama kata suka hati nak pergi mana, karang bising macam nenek kebayan..alasan papa "papa drive, mama nak pegi mana cakap je, senang nak bawak" uhhhh!!! eeeee ayat skema je papa ni..buat entah ke berapa kali nya, mama kata "jom, pergi One Utama, nak cari baju" hahahaah terbeliak mama papa yang sepet tu.."ha? baju lagi? kan baru je beli baju, minggu lepas pun dah lima pasang hantar tailor suh buat, ishhhh mama ni, suka sangat membazir" papa leterkan mama..tapi mama kata, "ala, tengok je  dulu..kalau mama tak berkenan, mama tak beli la" memang pun Mia, kalau mama  tak suka, mama tak beli lah baju kan..dah sampai sana, tak ada satu pun yang mama suka..jenjalan kat dalam OU tu, singgah makan kat Kebab King..sedap sangat Mia..tapi Mia kat sana lagi sedap kan..

Lepas pergi One Utama, mama pergi beli barang dapur kat Kota Damansara pulak..pastu makan lagi..kemudian kononya nak singgah pasar malam lagi, paksu tepon suruh nak datang rumah, kenapulak patah alik pergi Shah Alam, ambik paksu..penat tak mana? ummmm memang penat sayang.

Semalam Ahad, mama hantar paksu balik, kononnya nak pergi Pameran MAHA 2010..ikut highway dari Puchong tu..opsss!!! dari jauh nampakdah jammed..mama dah mula tak suka, papa pulak layan je drive dia..tup tup!! dah tersangkut dlm jammed..slow je kereta bergerak..tapi tempat dituju mmg jauh lagi ni..ada satu kereta, buat u-turnkaat susur sebelah yang memang hanya utk satu arus je, almaklumlah highway je kan..ada pulak kereta yang ikut..manalah ahan kalau jammed dah terukkan..mama suruh papa ikut..mula papa tak naklah lawan arus..ishhh mama kata "papa, nampak tak nun jauh tu jammed tak gerak-gerak, pastu tengok ramai yang turn balik kat depan tu ada susur keluar, ikit je tepi"..hahahah first time mama jadi jahat..then, memang tak smapai pun MAHA 2010..pastu konon nak pegi BaganLalang kat Sepang tapi panas sangat..mama ajak papa pergi KL Bird Park..Best!!




Best sangat Mia, banyak bird kat situ..mama pun jadi macam budak-budak..geli tau mama bila burung parrot tu hinggap kat tangan mama masa mama kasi dia minum susu campur madu..siap dok kat bahu mama lagi, nasib baik tak "membuang" kat baju mama kan..kalau Mia ada tentu Mia dah terjerit-jerit macam mama ni..pastu papa pulak suka sangat snap gambar mama..eeee tak cantik langsung!!! papa gelakkan mama sebab, papa kata muka mama kelakar je..Mia pun senyumkan mama yerk..tapi weekend ni memang seronok dan memenatkan..

4 comments:

Mawar said...

Salam kak, sedih, terharu, hiba, segalanya bercampur-aduk menjadi satu perasaan yg sukar dimengertikan, kalaulah mia ada...

Mawar said...

Salam kak,
...sedih, hiba, terharu, terkilan, semua perasaan ini bercampur-aduk menjadi satu perasaan yg sukar dimengertikan, kalaulah mia ada...

Mawar said...

Salam kak
ada perasaan gembira, seronok, kelakar, sedih, terkilan,...semuanya bercampur-aduk menjadi satu perasaan yg sukar dimengertikan. Kalau lah mia ada...

MaMaNuRiN said...

ummmmm tula kan..andai *dia* masih ada, tetu abis segala yang ada depan mata dia tu..burung dr jauh nampak dia pun cabut terbang ekekek

Popular Posts